Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Szeptember 02. 12:08, péntek | Kék hírek
Forrás: fmc.hu

Saját droglabort üzemeltetett műhelyében egy székesfehérvári díler

Saját droglabort üzemeltetett műhelyében egy székesfehérvári díler

A Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta azt a székesfehérvári dílert, aki az elmúlt években maga készítette a kábítószert, melyen később túl is adott.

Egy 40 éves férfi 2019 júniusától csaknem másfél éven át heti rendszerességgel árusított speedet, írja a police.hu. A férfi a kábítószer-kereskedelem mellett a fenti időszakban az általa bérelt műhelyben amfetamint állított elő, melyet később el is adott.

A Tolna megyei nyomozók egy, korábban a Fejér megyei kollégákkal közösen folytatott nyomozás során beszerzett információk alapján jutottak el a díler által működtetett laborhoz, ahol kutatást tartottak. A rendőrök akkor még ismeretlen eredetű fehér port és zöld növényi törmeléket is lefoglaltak, melyekről később a szakértő megállapította, hogy kábítószerek és jócskán meghaladják a jelentős mennyiség alsó határát. Az itt tartott kutatás során a kábítószer előállításához szükséges alapanyagokat és eszközöket is lefoglaltak.

A napokban a férfihez köthető több ingatlanban is kutatást tartottak a rendőrök, ahol a nagy mennyiségben - bruttó 2 kg fehér massza, mintegy 1 liter speed olaj - feltalált kábítószergyanús anyagokon kívül, műszaki cikkeket és több százezer forint készpénzt is lefoglaltak. A nyomozók lépéseket tettek a vagyonvisszaszerzés érdekében is. A lefoglalt anyagokról a szakértő megállapította, hogy kábítószernek, amfetaminnak minősülnek. A lefoglalt anyagok közel 5000 adag kábítószer előállítására alkalmasak.

A férfit a Tolna megyei rendőrök a napokban fogták el és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt. Előterjesztésük alapján, az ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság augusztus 31-én letartóztatta.

Az elfogásról videót is közölt a rendőrség:

https://www.youtube.com/watch?v=e5eBUjhOi20

fmc.hu

Címkék: kábítószer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.