Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. November 23. 09:27, szombat | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Salzburgi győzelem a Raktár utcában, csak szorongatott a Fehérvár

Salzburgi győzelem a Raktár utcában, csak szorongatott a Fehérvár

A listavezető Red Bull Salzburg visszavágott a hazai pályán elszenvedett vereségért a Hydro Fehérvár AV19-nek.

A magyar EBEL-csapat kétgólos hátrányból még egyenlített, de a harmadik harmad elején gyorsan kapott találatok után már csak felzárkóznia sikerült, így 5-3-ra kikapott.

A jegkorongblog.hu tudósítása:

A Hydro Fehérvár AV19 az elejétől jó tempójú játékot nyújtott a Red Bull Salzburggal szemben, az 1. percben mindkét csapat veszélyeztette a másik kapuját. A gyors jégkorongból a Salzburg jött ki jobban: az 5. percben egy ellentámadás során Herburger a jégen fekve passzolt Rafflnak, aki pontos kapáslövéssel vezetéshez juttatta a vendégeket (0-1). A mérkőzés első kiállítása a nyitó harmad közepén jött el, amikor Lehtonent kiküldték gáncsolásért. A fehérváriak Ouzas vezetésével kibekkelték a hátrányt, sőt Erdély Csanád lövésig jutott a 4 az 5 elleni játék során. Hiába a kivédekezett büntetés, két oda-vissza keresztpasszt követően Kolarik éles szögből becsúsztatta a korongot a kapuvas mellé (0-2). A játékrész végén előnybe került a Fehérvár, de nem használta ki.

A második felvonás hazai szépítéssel indult: Yogan fonákpasszát Girard váltotta gólra közelről (1-2). Két perc sem telt el, amikor az egyenlítés is összejött, Busenius keresztpasszából Mihály Ákos volt eredményes (2-2). Nem sokra rá Girard büntetését kellett kibekkelnie Hannu Järvenpää csapatának, aztán a meccs felénél emberelőnybe került a Volán. A fór rosszul sült el: a Salzburg egy hátrányos góllal visszavette a vezetést, Baltram finom passzát Pilloni húzta be közelről (2-3). A gólig nagyon jól játszott a Fehérvár, de a bekapott találatot követően is izgalmassá tette a meccset, a 36. percben például a vendégek kapujának tetején landolt egy korong.

A záró húsz perc nagyon rosszul indult magyar szempontból. A 42. percben Herburger takarásból érkező lövésével szemben tehetetlen volt Ouzas, alig másfél percre rá pedig Heinrich váltotta gólra Caruso büntetését, így 5-2-re vezetett a Salzburg. Az 53. percben egy osztrák kiállítás nyomán Järvenpää lehozta Ouzast, 6 a 4 ellen támadhatott a Fehérvár, a húzás bejött: Mihály Ákos egy bekotort koronggal kétgólosra csökkentette a hátrányt (3-5), a mindössze a hatodik EBEL-meccsére nevezett fiatal jégkorongozó már a harmadik találatát érte el a duplázás révén. Az utolsó percben újra lekorcsolyázott a hazai kapus, ám ennél közelebb már nem került ellenfeléhez a hazai csapat.

A Hydro Fehérvár AV19 5-3-ra alulmaradt a Salzburggal szemben, vasárnap a Znojmo otthonába utaznak Mihály Ákosék.

Hydro Fehérvár AV19 - Red Bull Salzburg 3-5 (0-2, 2-1, 1-2)

Gl.: Raffl, Kolarik, Pilloni, Herburger, Heinrich, illetve Mihály Á. (2), Girard.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.