Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 01. 07:07, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Schwäbisch Gmündi fiúkórus a városházán - énekkel köszöntötték a fehérváriakat

Schwäbisch Gmündi fiúkórus a városházán - énekkel köszöntötték a fehérváriakat

Schwäbisch Gmünd legpatinásabb kórusa érkezett egy rövid látogatás erejéig Székesfehérvárra. A Szent Mihály katolikus ifjúsági fiú kórus tagjai szerdáig maradnak a városban, majd ezt követően Péccsel és Budapesttel ismerkednek.

Az elsősorban egyházzenei kórusműveket megszólaltató német diákok délben a Városház téren énekkel köszöntötték a fehérváriakat.

Székesfehérvárra érkezett a Szent Mihály katolikus ifjúsági fiú kórus Schwäbisch Gmünd városából, amellyel idén már a testvérvárosi kapcsolat 26 éves évfordulóját ünnepli Fehérvár. A Városházán Balsay István, az 1991-es testvérvárosi szerződést aláíró egykori polgármester is köszöntötte a kórust, kiemelve, hogy az elmúlt hét folyamán a Schwäbisch Gmünd Baráti Körrel vendégeskedett a német városban, ahol a város jelenlegi és korábbi polgármesterével is találkozva értékelték a testvérvárosi kapcsolatok elmúlt 26 évét.

Balsay István elmondta, jó döntésnek bizonyult, hogy megkötötték a testvérvárosi szerződést annak idején német várossal, hiszen azóta számos civil szervezet, kórus, iskola és óvoda fűzte szorosabbra kapcsolatát német partnerével.

A Városházán Égi Tamás alpolgármester is köszöntötte a kórus tagjait. Elmondta, hogy jól ismeri a várost, ahová családi szálak is kötik, hiszen nagynénje a schwäbisch gmündi St. Loreto iskolában tanult. A német diákoknak azt kívánta, hogy érezzék jól magukat Fehérváron és ismerkedjenek meg a város nevezetességeivel.

A Szent Mihály katolikus ifjúsági fiú kórus tagjai szerdáig lesznek Székesfehérváron, majd ezt követően tovább utaznak Budapestre és Pécs környékét is felfedezik majd. A schwabisch gmündi Szent Mihály templomhoz kötődő fiúkórus elsősorban egyházi kórusműveket ad elő, de világi darabok is szerepelnek a repertoárjukban. Énektudásukból délben a Városház téren ízelítőt adtak a fehérváriaknak is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.