Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2022. November 23. 11:31, szerda | Helyi
Forrás: fmc.hu

Segítség a szenvedélybetegeknek és fiataloknak - új központ Székesfehérváron

Segítség a szenvedélybetegeknek és fiataloknak - új központ Székesfehérváron

Kedden délután adták át a Wichern Alapítvány új székesfehérvári központját.

Elsősorban szenvedélybetegekkel foglalkoznak, mellette pedig gyermek- és ifjúságvédelmi feladatokat is ellát az alapítvány, amely a mentális egészség megőrzésében is segít a fiataloknak.
A Wichern Alapítvány Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Tranzit Szolgálat a kliensekkel szemben állított követelmények szempontjából alacsony küszöbű szolgáltatást nyújt, azaz a kliensek részéről nem elvárás az absztinencia, a szermentesség. Szolgáltatásaik a szerhasználat, valamint a járulékos ártalmak csökkentését, illetve a testi, lelki és szociális problémák lehetséges megelőzését, kezelését segíti.

Nagy szükség volt már egy új irodára, mert a Sziget utcai központunkat a bővülő szolgáltatásainkkal már kinőttük. A fenntartónk új ingatlanba és annak felújításába ruházott be – mondta Fodor Mónika, a Wichern Alapítvány igazgatója, a Budai úti új központ átadóján.

„Elsősorban szenvedélybetegekkel foglalkozunk, mellette pedig gyermek- és ifjúságvédelmi feladatokat is ellát az alapítvány. Felnőtteknek és fiatal felnőtteknek nyújtunk segítséget, és gyakorlatilag utógondozást végzünk szenvedélybetegeknek. Új programunk, az Anya, Apa, Pia Program pedig​ kifejezetten olyan gyermekeknek szól, akik érintettek ebben a témában.”

Mint mondta, nagyon sok támogatást kaptak a német fenntartótól, hogy megvásárolhassák az új ingatlant és azt felújítsák. Összesen 54 millió forintot fordítottak az új központ kialakítására.

Egy olyan várost kerestünk, ami kisebb mint Budapest, és ahol szükség van a segítségünkre – emlékezett vissza a fehérvári nyitásra Anreas Lorch, a Wichern Alapítvány kuratóriumi elnöke. „Korábban egy nagy összegű támogatást kaptunk ifjúságvédelemre egy Schwäbisch Gmünd-i gyermekorvostól, és mivel Fehérvár német testvérvárosa Schwäbisch Gmünd, ezért itt használtuk fel az adomány egy részét gyermek- és ifjúságvédelem céljára.”

Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, ebben az időszakban különösen fontos az ilyen intézmények működése. . „Az elmúlt két évben, talán a covid miatti kényszerű bezártság miatt, a fiatalok mentális egészsége sajnos romlott. Éppen ezért, a városnak és a civil szervezeteknek összefogásra van szüksége, hogy segítsük őket, hogy józan, boldog emberként élhessenek. Szeretném megköszönni az alapítványnak és a munkatársaknak, hogy hosszú évek óta segítik a székesfehérvári ifjúságvédelmet!”

fmc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 05. 13:24, hétfő | Helyi

Kifogásolt minősítést kapott a fehérvári levegő

Tovább romlott a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt a Sajó völgyében, Sajószentpéter mellett már Kazincbarcikán és Putnokon is veszélyes a levegő minősége

2022. December 05. 11:30, hétfő | Helyi

Hintón járja be Maroshegyet a Mikulás - ajándékot is hoz

December 6-án Maroshegyre is ellátogat a Mikulás. A tavalyi évhez hasonlóan idén is több állomáson, ünnepi dallamokkal és szaloncukorral lepi meg a legkisebbeket.

2022. December 02. 10:49, péntek | Helyi

A látszat csal, vagy tényleg esnek az árak a boltokban?

Kiugró növekedés, az árak stabilizálódása és árcsökkenés is jellemezte a magyar boltokban a novembert

2022. December 01. 13:30, csütörtök | Helyi

2000 forint a kürtőskalács, 1000 forint a lángos: itt vannak a fehérvári karácsonyi vásár árai

A legtöbb faházban forralt bort, kürtöskalácsot és lepényt lehet vásárolni.