Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Július 07. 06:54, péntek | Helyi sport
Forrás: okkfehervar.hu

Sikeres idényt zár az ARAK

Sikeres idényt zár az ARAK

Az idén is Székesfehérvár adott otthont az ARAK szervezésében az Atlétikai Magyar Bajnokságnak. A fehérvári klub mérlege számos bajnoki cím és sikeres versenyrendezés.

Nemcsak a házigazdai szerep miatt volt fontos a megmérettetés a klubnak, hanem azért is, mert atlétáik szép eredményekkel zárták a bajnokságot. A sportolóknak és edzőiknek csütörtökön, a Városházán gratulált dr. Cser-Palkovics András polgármester az egész idényben nyújtott teljesítményhez.

A Regionális Atlétikai Központban ebben a versenyszezonban is számos rangos versenyt rendeztek, az Alba Regia Atlétikai Klubnak pedig állandó otthona a Bregyó-közi sportcentrum. Legutóbb, hét elején a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj zajlott, de szinte valamennyi rangos atlétikai verseny országos döntőjét – beleértve a diákolimpiai megmérettetéseket is – az ARAK közreműködésével Székesfehérváron szervezték meg az idényben.

Ez azt jelenti, hogy a létesítmény és az ott otthonra talált Alba Regia Atlétikai Klub is remekül szerepel – emelte ki dr. Cser-Palkovics András polgármester az Atlétika OB-n bajnoki címet szerzett sportolókkal, edzőikkel, valamint az ARAK elnökével szervezett találkozón. Felelevenített egy korábbi beszélgetést is: „Amikor pár évvel ezelőtt, amikor a centrumról beszélgettünk, akkor Hirt Károly azt mondta, ha megoldódnak az elhelyezési körülmények, akkor jönnek az eredmények is – és tényleg így lett, az ARAK műhelye megerősödött. Láthatóan jó sportklubként és jó közösségként is működnek.

Ezt az ARAK elnöke is megerősítette, büszkén sorolva a versenyzői és edzői csapat tagjait, idénybeli eredményeit. Hirt Károly szólt arról is, hogy több fiatal atlétájuk is a válogatottban edz ezekben a napokban, tehát nyárra is jut munka.

Siskó Zsófia rúdugró sikeres idényen van túl, bajnoki címet szerzett és egyéni csúcsot is javított. Erről, valamint a vasárnapi Hopp-parádén a belvárosi körülmények közötti ugrásról is mesélt a csütörtöki találkozón a Városházán.

Ugyancsak első helyezést ért el az ARAK Szabó Dániel, Pisch Milán, Góger Ádám és Hegedűs Mátyás összeállítású csapata a 4x100-as váltófutásban.

Szabó Dániel 100 méteren és a váltó tagjaként is első, 200 méteren pedig második lett az OB-n. Most az U23-as EB-re utazik, ahol egyéni csúcsot szeretne futni, és örülne, ha sikerülne „megcsípni” egy elődöntőt, döntőt.

Hegedűs Mátyás arról mesélt, milyen volt a találkozás a Gyulai István Memorialra érkezett atlétákkal, hiszen a szállításukban ő is közreműködött, így sokat beszélgethetett a versenyzőkkel. Az idényről szólva kiemelte: „Sikerült túlszárnyalnom az álmaimat. Alapvetően tízpróbázó vagyok, de amit futásban U23-ban elértem, azt csak megkoronázta a 4x100-as váltó. Én lehettem a befutó, óriási élmény volt, ahogy ünnepelt a közönség.”

A váltások az országos bajnokságon nem sikerültek túl jól, de a futás igen, folyamatosan tartottuk az előnyünket. Egyéniben idén szerettem volna 11 másodpercen belül futni. Sajnos volt egy sérülésem, így végül 11.09 lett a legjobb időm, amivel miatt nem vagyok elégedetlen, de szeretnék tovább fejlődni.” – mondta el Góger Ádám, akinek a szezon véget ért, most egy kis pihenés következik.

A találkozón részt vett Skoumal Péter (Siskó Zsófia edzője) és Molnár Ferenc (Hegedűs Mátyás edzője), valamint Mészáros Attila alpolgármester is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni