Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 23. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Sok helyzetből csak egy Vidi-gól, döntetlen a Paks ellen

Sok helyzetből csak egy Vidi-gól, döntetlen a Paks ellen

A 2020/21-es szezon első hazai bajnokiját játszotta a MOL Fehérvár, az ellenfél az előző idényben épp csak bent maradt Paks volt Sóstón.

A hazai fölény az első félidőben nem hozott gólt. A Vidinek megvoltak a lehetőségei, kapufát is lőtt, a végén mégis örülnie kellett, hogy Hodzic a hosszabbításban kiegyenlített a vezetést szerző vendégek ellen. Két forduló után még nyeretlen a bajnokságban a fehérvári csapat.

A legújabb Vidi-igazolás, Alef a kispadon sem kapott helyet, a brazil középpályás honfitársa, Evandro ellenben ismét kezdett, akárcsak az első fordulóban csereként beszálló Hodzic és Nikolov. Funsho, Bolla és Pátkai maradt ki a zalaegerszegi meccs kezdői közül, a védelembe Fiola tért vissza. A mérkőzés előtt Loic Nego kapta meg a szurkolók szavazásán az évtized Vidi-góljának választott találatáért a jutalmát Kovács Zoltán sportigazgatótól. Azt a gólt az Európa-liga főtábláján a Chelsea ellen szerezte a fehérvári játékos.

Senkit nem ért meglepetés: a Paks saját térfelét megszállva védekezett, a Vidi támadott a meccs elején. Sok volt a pontatlanság a hazaiak játékában, bő negyed órán át még lövésig sem jutottak. A 17. percben a paksi kapus, Holczer lepte meg egy ajándéklabdával Hodzicot, aki tizenhét méterről mellé lőtt. Stopira egy szöglet után közel járt a gólhoz, tisztán fejelhetett, fölé szállt a labda. Még ugyanebben, vagyis a 20. percben Nego jobb oldali beadása után Nikolicsot „eltüntették”, de Hodzic így is ziccerbe került, a kapus lábát találta el.

Egyre több terület és lehetőség adódott, de olyan egy sem, mint Hodzic előtt, aki a védők össze-vissza helyezkedésének köszönhetően teljesen egyedül vihette kapura a labdát a 29. percben. Elhúzta Holczer mellett, majd kisodródva fölé lőtt... A Paks első próbálkozását a 37. percben láttuk, Bognár tekert fölé húsz méterről. A következő percben megint ő lőhetett, ezt meg Stopira blokkolta. A félidő végén egy szép Houri-szóló és lövés hozhatott volna gólt, de Holczer védett.

A második félidőből három perc sem telt el, amikor Stopira mélységi passzával Evandro nagyszerűen lépett ki a védők közül, kicselezte a kapust, de akárcsak korábban Hodzic, ezután célt tévesztett: kapufát lőtt… Az 53. percben Hodzic húzott befelé jobbról, lövése egy védőről alig pattant kapu mellé. A következő próbálkozás ismét Evandróé volt, balról jobbal tüzelt a bal sarok mellé. Kicsit kijött a szorításból a Paks, Márton Gábor pedig Zivzivadze beküldésével próbált lendületet adni csapatának.

Eltelt a második játékrész fele, nőtt a feszültség, Zivzivadze pedig nem tudta csökkenteni, mert miután szép labdát kapott Houritól, mellé lőtt. Beállt Petrjak is, és a 77. percben meg is dolgoztatta Holczert. A kapusról kipattanó labda elkerülte a fehérvári csatárokat. A Paks, amely helyzet nélkül hozta le addig a meccset, tíz perccel a vége előtt vezetést szerzett: Bognár balról beívelt szabadrúgását megcsúsztatták, Szélpál pedig közelről a kapuba fejelt. Ettől mintha hitét is vesztette volna a Vidi, veszélytelen passzolgatásnál tovább nem jutottak a hazaiak. A hosszabbításban aztán Hodzic egy szöglet utáni fejessel döntetlenre mentett egy olyan meccset, amelyet a helyzetek alapján gólokkal is megnyerhetett volna a MOL Fehérvár.

MOL Fehérvár – Paksi FC 1-1 (0-0)

MOL Fehérvár: Kovácsik – Fiola, Musliu, Stopira, Hangya (Rus 39.) - Nikolov, Houri – Nego, Hodzic, Evandro (Petrjak 74.) – Nikolics (Zivzivadze 65..)

Gl.: Hodzic (90+2.), illetve Szélpál (80.)

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.