Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. December 20. 14:20, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Súlyos buszbaleset Londonban

Súlyos buszbaleset Londonban

Fának ütközött pénteken Londonban egy emeletes városi busz. A balesetben a mentőalakulatok első beszámolói szerint legalább tucatnyian megsérültek, többen súlyosan.

A szerencsétlenség a dél-londoni Kennington városrész főútján történt a piros színű 59-es busszal, amely a legforgalmasabb londoni metróállomás és vasúti pályaudvar, a King's Cross felé tartott.
A mentőszolgálat tájékoztatása szerint "tucatnyinál több" sérült ellátása folyik a helyszínen. Két sérült állapotát a mentők válságosnak minősítették.
A buszban két személy - köztük a sofőr - bennrekedt, a tűzoltók próbálják őket kiszabadítani.
A helyszínre négy tűzoltóautó és egy mentőhelikopter érkezett.
A londoni tömegközlekedésért felelős városházi cég, a Transport for London tájékoztatása szerint az autóbusz vezetője egy másik járművet próbált hirtelen kormánymozdulattal elkerülni, és a busz eleje ekkor csapódott a fának.
Fél napon belül ez a második, számos sérülést okozó szerencsétlenség Londonban.
Előző este - egyelőre ismeretlen okból - leszakadt a mennyezeti vakolat egy része előadás közben egy londoni színházban. A tűzoltóság és rendőrség véglegesnek tekinthető pénteki adatai szerint 76 néző sérült meg, közülük heten súlyosan.
Az incidens a londoni West End színházi negyedének főutcája, a Shaftesbury Avenue egyik legnagyobb színházában, a 775 férőhelyes Apollóban történt, az első felvonás közepén. A csütörtök esti előadás idején 720-an tartózkodtak a nézőtéren.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.