Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Augusztus 10. 05:51, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: fmc.hu

Székesfehérvár mint Európa kulturális fővárosa (videó)

Székesfehérvár mint Európa kulturális fővárosa (videó)

Még augusztus 15-ig szavazhatunk! A várost történelme és kulturális öröksége alkalmassá teszik a kitüntető cím elnyerésére.

Induljon-e Székesfehérvár az Európa kulturális fővárosa címért? Ezt a kérdést akár a városlakók véleménye is eldöntheti: augusztus 15-ig még szavazhatunk a kérdésben!

Akár Székesfehérvár is lehet Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban. Ezt a címet ugyanis hat év múlva Magyarország és az Egyesült Királyság egy-egy városa viselheti. A kezdeményezés célja Európa kulturális sokszínűségének megőrzése és támogatása, valamint a nemzetközi figyelem és a megvalósuló fejlesztések révén a városok hosszú távú fejlődésének, nemzetközi arculatának erősítése.

A cím elnyerésére pályázó magyarországi városok közül az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy független, az Európai Unió intézményei által kijelölt szakértői testület közreműködésével választja ki azt a települést, amely 2023-ban jogosult lesz az Európa Kulturális Fővárosa kitüntető cím viselésére. Székesfehérvár vezetése - a város több mint ezeréves történelme, tradíciói és kulturális öröksége egyedülálló értékeire, valamint átlagon felüli gazdasági erejére alapozva - fontolgatja, hogy elindul a rangos nemzetközi kitüntető cím elnyerésére vonatkozó pályázaton.

  • Székesfehérvár Önkormányzata nyár elején tett közzé felhívást, a fehérváriak véleményét kérve azzal kapcsolatban, hogy Székesfehérvár induljon-e az Európa Kulturális Fővárosa címért. A javaslatokat és a szavazatokat augusztus 15-ig várják mind elektronikusan, mind nyomtatott formában.

A pályázattal kapcsolatban megírt javaslataikat augusztus 15-ig akár személyesen, akár postai úton eljuttathatják a Polgármesteri Hivatalba. A pályázati indulással kapcsolatos támogató, vagy nem támogató szavazataikat pedig ugyanezen határidőig leadhatják a város honlapján, vagy a Polgármesteri Hivatal Városház tér 1. számú épületének portáján elhelyezett szavazólapokon.

Városnézés a levegőből:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország