Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 04. 06:48, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervarcsapadekadatok

Székesfehérvár várható időjárása

Székesfehérvár várható időjárása

(Előrejelzések legutóbbi frissítése: 2017-08-03 22:00:00)

AUGUSZTUS 04. PÉNTEK
Délelőtt, főként kezdetben fátyolfelhős lesz az ég, majd átmenetileg zavartalan napsütésre lehet számítani. Délután egyre több lesz felettünk a gomolyfelhő de csapadék nem várható. Késő délelőttig gyenge változó irányú lesz a szél, később mérsékelt, időnként élénk lökésekkel kísért DNy-i szél várható. Délutánra 37, 38 fok közelébe melegszik a levegő, este 28, 32 fok között alakul a hőmérséklet. Éjszaka változóan, időnként erősen felhős lesz az ég. Kis valószínűséggel lehet zápor, esetleg zivatar. Késő estére ÉNy-ira fordul és megélénkül a szél, egy-egy erős széllökés sem kizárt.

A Velencei-tónál a napsütést a reggeli, kora délelőtti órákban fátyolfelhőzet, késő délutántól pedig növekvő gomolyfelhőzet zavarhatja meg. Csapadék nem fordul elő. Délelőtt gyenge, mérsékelt, változó irányú, majd délután élénk délies szél várható. A hőmérséklet a legmelegebb délutáni órákban 36, 37 fok körül alakul, estére 27, 32 fok valószínű. Éjszaka felhős idő várható, kis valószínűséggel zápor, zivatar is előfordulhat. A szél az esti óráktól ÉNy-ira fordul és időnként élénk lökések kísérik. Átmenetileg erős, esetleges zápor, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

AUGUSZTUS 05. SZOMBAT
A reggeli, délelőtti órákban lesz több felhő felettünk, akkor rövidebb, délután hosszabb napos időszakok várhatók. Kis valószínűséggel, főként a nap első felében alakulhat ki zápor, zivatar. Az É-ÉNy-i szél élénk lesz, egy-egy erős széllökés zápor, zivatartól függetlenül is előfordulhat. A reggeli hőmérséklet 22, 24, a délutáni 35 fok közelében alakul. Éjszaka változóan felhős lesz az ég, kisebb zápor hajnaltájt előfordulhat. Az É-ÉNy-i szél jellemzőbben mérsékelt lesz.

AUGUSZTUS 06. VASÁRNAP
napközben a front előtt többfelé kialakul zápor, zivatar, néhol heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Várhatóan estefelé érkezik meg a hidegfront. Ekkor nyugaton már tartós eső is várható. A szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű. A nappali maximumok 31 és 38 fok között alakulnak.

FRONTHATÁS:
Időjárási front pénteken sem érkezik, a hőség nem enyhűl, inkább kicsit tovább fokozódik. A napi középhőmérséklet 29 fok körül, a város belső területein 30 fok közelében alakul.

TÁVOLABBI KILÁTÁSOK:
Egész héten kánikulára kell számítani. A hőmérsékleti csúcsértékek általában 36 fok körül alakulnak. Előreláthatólag a hét legvégén érhet el bennünket egy gyenge hidegfront de a nagy meleg csak a jövő hét közepétől mérséklődhet érezhetően. A hét végétől kezdődően napról-napra növekszik a zápor, zivatar előfordulási esélye, addig azonban csekély ezek valószínűsége, bár teljességgel kizárni nem lehet őket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján azt írta: a valószínűségi előrejelzés szerint a front hatására a jövő hét elején pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de ennek mértéke még bizonytalan.

TÁBLÁZAT:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.