Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. November 06. 09:18, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Székesfehérváron ad karácsonyi koncertet Szekeres Adrien

Székesfehérváron ad karácsonyi koncertet Szekeres Adrien

Felcsendülnek majd a legismertebb dalai, de ezúttal, vagyis az adventi turnéja keretében igazi karácsonyi hangulatot varázsol Szekeres Adrien Székesfehérvárra december 22-én,

19 órakor az Alba Regia Sportcsarnokban. Az énekesnő először hozza el ünnepi dalait a városba.

"Szerintem az éneklés, a zene hozzátartozik a karácsony váráshoz. Lesznek tradicionális olyan dalok is, saját karácsonyi dalok, vagy amik az én nagy slágereim. Ha lehet így fogalmazni nagyon belepasszolnak a témakörbe, mert a szeretetről szólnak, szép érzésekről szólnak, olyanokról, amiket hétköznap nem tudunk egymásnak megfogalmazni, de a zene elmond nekünk ilyen üzeneteket vagy érzéseket." - mondta Szekeres Adrien énekesnő.

Ezek a pillanatok szerinte arra hívják fel a figyelmet, mennyire fontos az, hogy megálljunk, megnyugodjunk egy kicsit advent idején, és minél több időt töltsünk szeretteinkkel.

A székesfehérvári koncert egy igazi családi kikapcsolódás lehet, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak szívhez szóló, ünnepi dallamot. A koncert különlegessége, hogy az énekesnő a székesfehérvári Kodály Zoltán Iskola gyerekkórusával közösen is énekel majd a közönségnek.

"Ez egy különféle műfajokból összeállított műsor, de a közös ebben a zene és zeneszeretet. Karácsonyhoz egészen közel nagy szívvel és lélekkel fogjuk megfogalmazni a szólamokat, a felkészülés pedig nem nehéz dolog, mert a gyerekek nagyon tehetségesek, ének-zenei általános iskola tanulói, akik heti négy énekórán és heti két kóruspróbán tanulják a zene csínját-bínját." - mondta Kneifel Imre a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnázium igazgatója.

Az énekesnő többször lép fel gyerekekkel együtt, mert szerinte azok a fellépések még jobban megérintik a közönséget mind hangzásban, dallamban és lélekben egyaránt, hiszen mint mondja, a karácsony a gyermekeké és a gyermekekről szól.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 21. 09:05, csütörtök | Helyi

Palotavárosi szabadidőközpont - idén befejezik még az alapépítményi munkákat

Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal.

2019. November 19. 10:23, kedd | Helyi

Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson.

2019. November 17. 16:07, vasárnap | Helyi

Jövő héten hétfőtől szerdáig szerelik éjszakánként a Rákóczi út adventi fényeit

Adventre készülve folyamatosan szereli fel Székesfehérvár Városgondnoksága a díszvilágítást a Belvárosban.

2019. November 15. 09:48, péntek | Helyi

Lilába öltözik vasárnap a Városház tér a koraszülöttek világnapján

Vasárnap késő délután lilába öltözik a Püspöki Palota: a koraszülöttek világnapján érintett családok és szimpatizánsok gyűlnek össze, hogy kifejezzék támogatásukat és közös felelősségvállalásukat.