Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Június 27. 15:15, kedd | Helyi
Forrás: style/infofehérvár

Szia cica, van gazdád? - Neked szóltak már be az utcán?

Szia cica, van gazdád? - Neked szóltak már be az utcán?

Iránymutató kezdeményezést indított a nők elleni erőszakkal is foglalkozó "Nem tehetsz róla, tehetsz ellene" internetes felület. Pasik is elolvashatják a cikket, csak hogy ne tegyenek mindent tönkre az elején...

Az utcai zaklatás ellen szeretnének fellépni az idevágó beszólások összegyűjtésével, amelyet színészek olvasnának majd fel egy készülő klipben. A szervezők várják a fenti nevű közösségi oldalra azok történeteit, akiket már ért utcai verbális erőszak munkába menet, boltba leugorva, vagy bármilyen közterületi szituációban - ajánlatok, odasziszegések, kurjantások, beszólások, megjegyzések formájában.

A modern világ magával hozta a nők egyre nagyobb függetlenségét és önállóságát, ez egy jó dolog. A nők mindig is szerették megmutatni magukat, de ezt nem szabad félreérteni! Ízlés dolga, hogy a "kikapós menyecskéket" felváltották a merészebb, "pasizós" csajok, vagy a lovagokat leváltották a tahók... Van akinek ez, van akinek az jön be.

Tegyük fel, a végcél egy kapcsolat kialakítása... Ám olyat még sosem hallottunk hogy tartós kapcsolat, vagy akár egy egyéjszakás kaland is kialakult volna egy haverok előtt felvágós, hangosan elkurjantott, másoktól idézett, égős duma által. Ami végső soron nem is a nőnek égő...

Na ezután már biztos hogy hiába öltöznél ki Sz.Pista módra, sehol nem fogadnak szívesen a nők és még évek múltán (amikor már megváltoztál) még mindig csak rossz emlékek vannak veled kapcsolatban. A suttyomban röhögő haverok már megnősültek/megkomolyodtak, te meg egyedül vagy és nem érted az egészet, hisz neked olyan jó volt a CSAJOZÓS DUMÁD, s talán még füttyenteni is királyul tudtál - ahogy a kedvenc négylábúdnak...

Mi most itt nem felelősöket keresünk. Okokat sem. Viszont adunk néhány jó tanácsot az URAKNAK!

Hogyan kell csajozni?

A csajozás nem tartozik a világ legbonyolultabb dolgai közé, csupán néhány alapelvvel kell tisztában lenni. Olyan nyilvánvaló dolgokat nem említünk mint a jól ápoltság, a kulturált megjelenés (ezen nem a világmárkák rikító, feliratos viselését kell érteni, hanem az egyszerű de igényes, stílusos ruházatot) és udvarias viselkedés, gondolom ez mindenki számára egyértelmű.

Nos, ha a férfi a tettek mezejére szeretne lépni az első probléma, amit a nők is egytől egyig említettek, az úgynevezett "csajozós duma", amivel meg lehet szólítani egy nőt.

Kedves Férfiak!
A legelején le kell szögeznünk néhány fontos dolgot. Amennyiben tetszik egy nő, ne rögtön a vele való párkapcsolat, együttélés legyen a cél, hiszen egy teljesen ismeretlen nőről ábrándozik ilyenkor még az ember, külsőségek alapján nem lehet jól társat választani, legyen a cél a megismerkedés és a kapcsolatfelvétel...

Higgyétek el, nincs jó csajozós duma vagyis inkább teljesen mindegy, hogy mit mondasz a nőnek, akivel meg akarsz ismerkedni. Egyáltalán nem számít, ugyanis ha érdekled, akkor mindegy mit mondasz neki, ha nem akkor szintén nem számít a belépő néhány mondat.

A következő nehéz lépés, amin a férfiak rendszeresen elbuknak, a hölgytől érkező flegma, lekezelő válasz. Uraim, ettől kell a legkevésbé megijedni! A nők azért reagálnak így, mert ők sem magabiztosak, ők sem mindig tudják jól kezelni az ilyen helyzeteket vagy szeretnék azt a látszatot kelteni, hogy "megközelíthetetlenek, igazi nagyvadak, akiket le kell vadászni".

Szomorú, de sokan nem tudják hogyan kell egy bókot fogadni, egy italmeghívásra kedvesen válaszolni vagy udvariasan elutasítani, egyáltalán, hogyan kell egy férfi közeledését kezelni. Ezért aztán jobb híján, rendkívül ostobán viselkednek. Az a tanácsunk, hogy egészen egyszerűen ne vegyetek tudomást ezekről a reakciókról, tegyetek úgy, mintha mi sem történt volna.

Végül még egy fontos dolog: tekintsétek a nőt egyenrangú félnek. Nem kell rögtön istennőként kezelni, felsőbbrendűnek titulálni, csak azért mert szép az arca vagy csinosan van felöltözve. De ennek az ellenkezője, az ha szolgálóként tekintesz rá, épp oly nagy hiba, mintha macskát akarnál szelidíteni... A nő önállóságát elvenni lehetetlen, vagy ha sikerül is, az a nő már nem önmaga. Ne tedd!

A nőnek nem kis munkájába került a tökéletesség látszatát magára ölteni még akkor sem, ha alapvetően szép nőről van szó. Számára is kényelmesebb és mindenképpen könnyebben kezelhető az a helyzet, ahol nem kell megjátszania magát és felszabadult lehet. Ráadásul, ti sem a látszattal akartok megismerkedni, hanem a valódi énjével, ugyanis a későbbiekben is csak azzal lehet kezdeni majd valamit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.