Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Június 09. 10:07, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Szoboravató és autóátadás a kríziskezelő központ udvarán

Szoboravató és autóátadás a kríziskezelő központ udvarán

Labre Szent Benedek, a zarándokok, csavargók és hajléktalanok védőszentjének szobrát avatták fel csütörtökön, Székesfehérváron, a Kríziskezelő Központ Nappali Szolgáltató Centrum sörház téri épületének udvarán.

Labre Szent Benedek, a zarándokok, csavargók és hajléktalanok védőszentjének szobrát avatták fel csütörtökön, Székesfehérváron, a Kríziskezelő Központ Nappali Szolgáltató Centrum sörház téri épületének udvarán. Körmendi Béla szobrászművész fából faragott alkotása mellé, az idén 25. születésnapját ünneplő intézmény egy új autót is kapott feladatai ellátásához. A szobrot Spányi Antal megyés püspök áldotta meg a rendezvényen.

„A Székesfehérvári Kríziskezelő Központ ebben az esztendőben ünnepli fennállásának 25. évfordulóját. Kollégáimmal együtt e jubileumi esztendőre egy rendezvénysorozat megvalósítását tűztük ki célul, amelyből a konferencia már megvalósult, de szerettünk volna valami maradandót, olyat, amely mindnyájunknak pluszt ad. Labre Szent Benedekre azért esett a választás, mert ő a zarándokok, csavargók és hajléktalanok védőszentje. Labre Szent Benedek egy koszos, kopott ruhákban járó, egyszerű, de szent életű ember volt, aki a legrászorultabbakon segített. Úgy viselkedett az emberekkel és a természettel, hogy jósága szinte átütött, átfénylett ócska ruházatán. A leírások szerint szinte tapintható volt jósága, szentsége.

Az ide, a Kríziskezelő Központ Nappali Szolgáltatójának udvarára állított szobrának üzenete az lehet, hogy a hajléktalanok igénytelensége mögött meg kell látnunk az embert, a lelket, akit lehet és kell is segíteni” – mondta el a szoboravató alkalmával Zsabka Attila, a székesfehérvári Kríziskezelő Központ igazgatója.

„Egy város életében fontos és nehéz az a tevékenység, amelyet az itt dolgozó szakemberek az elmúlt két és fél évtizedben végeztek és végeznek ma is. Nagyon örülök annak, hogy itt e helyen, egy művészeti alkotás segítségével azt tudjuk üzenni, hogy a közösség szolidaritása, szeretete és támogatása jelen van a mindennapokban. A mai napon egy gépjárművet is átadunk az intézmény számára. Talán nem véletlen ez az egybeesés. Az egyik egy eszköz, mely szükséges a feladatok elvégzéséhez, a másik a lélek szimbóluma. E kettő együtt teszi az intézményt befogadó otthonná. Olyan hellyé, amely segít, támogat, de amelynek célja, hogy jövőképet is adjon.

A közösségnek is feladata, hogy ehhez hozzájáruljon. Aki ide bejön, álljon meg egy pillanatra, töltekezzen, nézzen fel a szoborra, kapjon reményt és hitet. Ami a saját életében lehetséges azt tegye meg, ami pedig joggal elvárható egy közösségtől azt tegyük meg mi.” – fogalmazott Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a szobrot felavató beszédében.

A beszédeket követően Spányi Antal megyés püspök megáldotta Labre Szent Benedek szobrát. Az eseményen részt vett Székesfehérvár Önkormányzatának több képviselője; Dr. Horváth Miklósné, Dr. Dienesné Fluck Györgyi, Deák Lajosné és Földi Zoltán is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.

2024. Március 21. 09:19, csütörtök | Helyi

Kevesebb halálos közúti baleset történt Fejér Vármegye útjain

Ülésezett a Fejér Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság, a március 20-ai évértékelőn vármegyei közlekedési szakemberek és együttműködő civilek vettek részt.