Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Június 29. 07:08, csütörtök | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Táboroznak az Alba Triatlon legifjabb tehetségei

Táboroznak az Alba Triatlon legifjabb tehetségei

A nyár a táborok időszaka, ilyenkor megtelik élettel a városi uszoda, vagy a Bregyó. A különböző egyesületek sok száz gyerek számára kínálnak sportolási lehetőséget, ez alól a város triatlon egyesülete sem kivétel.

Az Alba Triatlon SE egy fiatal, egy éves egyesület, de mát második nyáron szervez tábort a triatlon iránt érdeklődő gyerekek számára. A program egyszerű: úszás, futás és kerékpározás. A cél a triatlon megismertetése, megszerettetése a gyerekekkel. A klub nem titkolt célja az ilyen táborokkal a toborzás, tudtuk meg Czettl Andrea elnök-asszonytól, aki elmondta, a tavalyi táborok is már nagyon sikeresek voltak, az akkor, újonnan érkező gyerekek fele ma is a Alba Triatlon csapatát erősítik.

A vezetőedző pedig örül, hiszen ilyenkor, nyáron több idő jut az edzésekre, a különböző feladatokra. Dévay László azért – ahogy elmondta – figyel arra, hogy a kemény munkát játékos keretek közé bújtassa.

A gyerekek pedig élvezik az említett játékos keretek közé bújtatott kemény munkát, és mindenkinek megvan a maga kedvenc száma a három közül. Van aki az úszást szereti, azon belül is a fejesugrás gyakorlását, vagy éppen az edzés végi játékot, de van olyan is, akinek a kerékpáros edzések a kedvencei, mert az, - ahogy például Vince elmondta – sokkal izgalmasabb „helyzetek hoz”, mint a többi tréning.

És ha már kerékpározás, a klub érdekes programokkal próbálja színesebbé tenni a kis lurkók számára az edzőtábort: az Alba Triatlon SE gyerkőcei sem hiányozhatnak csütörtökön, a Zichy-ligetből a Tour de Hongrie részhajrájáról!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni