Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 23. 10:06, szombat | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tagadta bűnösségét a rákospalotai gyújtogatással vádolt férfi

Tagadta bűnösségét a rákospalotai gyújtogatással vádolt férfi

Tagadta bűnösségét a két halálos áldozatot követelő rákospalotai gyújtogatással vádolt férfi a Fővárosi Törvényszéken pénteken megkezdődött büntetőperben - tudatta a törvényszék sajtóosztálya közleményben az MTI-vel.

A vád szerint a férfi 2020 júliusától egy építési vállalkozónál dolgozott, aki szállást biztosított neki rákospalotai házának melléképületében, ahol egy másik férfi is lakott feleségével és kiskorú unokájával.

A vádlott italozó életmódja miatt többször konfliktusba keveredett a munkaadójával, utolsó vitájuk 2022. november 22-én dulakodásig fajult. Ekkor a vállalkozó felmondott a férfinak, és felszólította, hogy másnap reggel hagyja el az ingatlant.

Hajnalban a vádlott felgyújtotta a vállalkozó gépkocsiját, majd távozott, nem törődve azzal, hogy a tűz a garázsból átterjedhet a felette lévő lakóhelyiségekre. A tűz következtében megszólaló autóriasztó hangjára a melléképületben élő család férfi tagja felébredt, és még sikerült kimentenie unokáját a tetőre, ám a férfi és felesége - a tűz és a nagy füst miatt - már nem tudta elhagyni a lakrészt. Mindketten meghaltak.

A vádlott cselekménye következtében a kiskorú sértettnél fennállt az életveszélyes vagy akár halált okozó sérülés bekövetkezésének lehetőség. A tűzzel a vádlott 60 millió forint kárt is okozott.

Az ügyészség a férfit különös kegyetlenséggel, több személy sérelmére, különös visszaesőként, tizennegyedik életévét be nem töltött személy, továbbá védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel, valamint különösen nagy kárt okozó rongálással vádolja.

A törvényszék pénteken előkészítő ülést tartott, ahol a vádlott nem ismerte be bűnösségét, majd az ügy tárgyalással folytatódott, amelyen kihallgatták a vádlottat. Május 12-én tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik a rákospalotai gyújtogatás büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.