Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. November 11. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: mno.hu

Tavasszal újra összeállhat az ABBA

Tavasszal újra összeállhat az ABBA

Alakulásuk negyvenedik évfordulójára állnának össze: 380 millió eladott lemezzel a hátuk mögött.

Agnetha Fältskog, az ABBA együttes egyik volt tagja a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak adott interjúban elmondta: 2014 áprilisában lesz negyven éve annak, hogy az együttes megnyerte a brightoni Eurovíziós Dalfesztivált Waterloo című számával, és ezzel elindult a világkarrier útján. Mint mondta, az évforduló megünneplésére különféle terveket szövögetnek, és ezek között van az is, hogy az egykori tagok újra együtt koncerteznének. Hangsúlyozta azonban, hogy még maga sem tudja, „mi sül ki a tervekből”.

Megjegyezte, hogy az utóbbi időben mintha közelednének egymáshoz az együttes egykori tagjai. A 63 éves Agnetha Fältskog, aki már az ABBA megalakulása előtt sikeres énekesnő volt Svédországban, későbbi férjével, Björn Ulvaeus gitárossal és dalszerzővel, valamint a Benny Andersson Anni-Frid Lyngstad párossal alapította meg 1972-ben a poptörténelem egyik legsikeresebb, máig több mint 380 millió hanghordozót eladó együttesét.

Az ABBA feloszlása óta Agnetha szabálytalan időközönként jelentkezik egy-egy szólóalbummal, legutóbb tavasszal jelent meg lemeze. Az „A” elnevezésű albumot világszerte dicsérték a kritikák. November 22-én a boltokba kerül a lemez deluxe kiadása is, amelyen szerepel majd az Agnetha: ABBA and After című dokumentumfilm is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.