Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Július 12. 11:49, szerda | Helyi
Forrás: fmc.hu

Tegnap startolt az EFOTT Velencén (sok-sok VIDEÓ)

Tegnap startolt az EFOTT Velencén (sok-sok VIDEÓ)

Most, hogy lementek a nyárba nyúló vizsgák, nem maradt más dolgunk, mint hogy élvezzük az év legmelegebb időszaka nyújtotta lehetőségeket.

Zene, vízpart és napsütés? Ha ezeket keresed, akkor ne is gondolkozz tovább, hiszen idén is Velencén rendezik az EFOTT-ot július 11-17. között, ahol aztán tényleg mehet az "ereszdelahajamat".

Idén is maximális hangerővel dübörög (immár 42. alkalommal) az EFOTT, (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója), főként az egyetemistákat, főiskolás fiatalokat megcélzó parádé. De nem csak őket várják...!

  • A nyári őrület 1967-ben indult, amikor is néhány nebuló úgy gondolta, hogy egy közös, tábortüzes borozgatással engednék ki a szemeszter során felgyülemlett fáradt gőzt.
  • Az évek során egyre többen csatlakoztak, majd ez a fesztelen együttlét egy olyan popkulturális rendezvénnyé nőtte ki magát, ahol több tízezren tombolnak a suli végeztével. A fesztiválon résztvevők számával természetesen egyenes arányban nő a fellépők száma is, idén már több, mint 200(!) zenei program közül csemegézhet minden korosztály.

Az EFOTT-on számos világhírű előadó és a hazai zene krémje is képviselteti magát, csak hogy néhányat említsünk:

Sean Paul: A jamaicai felmenőkkel rendelkező Reggae és Dancehall sztár korán kezdte a bizniszt (Get Busy, Like Glue) hogy aztán néhány év pihenő után újra a csúcson találja magát.(No Lie) Még mindig nincs meg? Na figyelj csak!

Hurts: A manchesteri duó tagjainak (Theo Hutchcraft és Adam Anderson) zenei múltja 2005-re nyúlik vissza, amikor is egy buliban zajló beszélgetés odáig fajult, hogy 2009-ben megalapították a Hurts bandát. Főleg a pop műfaját képviselik, de nem áll tőlük távol a soft rock sem. Wonderful Life című slágerük szép sikereket ért el, érdemes lesz rájuk odafigyelni.

Borgore: Asaf Borger, azaz Borgore egy izraeli producer, zeneszerző és DJ. A death metálos múltja lehetővé tette számára, hogy főként a dubstep vonalon mozgó számait még egyedibb hangzással lássa el. Stílusát gorestepnek titulálva egyesíti a dobmintákat egy kis heavy metalos beütéssel. Izgi, nem?

Cloud 9+: A végére pedig jöhet egy kis hazai, bár dalaikat angolul adják elő. A Cloud 9+ zenekar 2013-ban tört be a magyar zenei körforgásba, ahonnan azóta sem "szabadul", sőt ... Feszes dob és basszus alapok, effektelt gitárok és elektronikus hangminták. Kell ennél több?

Persze egy fesztivál nemcsak a zenei repertoártól lesz igazi, vérbeli fesztivál, hiszen ha már EFOTT és kéznél van a Velencei-tó, akkor naná, hogy napközben a strandolásé és vízi sportoké lesz főszerep. Van itt strandfoci, teqball, habparty, de lehet wakeboardozni és sárkányhajózni is.

Emellett pedig hemzseg a fesztivál a különleges gasztronómiai és turisztikai program kínálatoktól is. Ha úgy vesszük, olyan ez, mint egy komplett nyaralás. Így aztán már tényleg mindenkinek ott a helye!


Ha valami nem tiszta vagy kérdésed van, akkor nézz körül az esemény weboldalán, illetve töltsd le az EFOTT applikációját, ahol aztán tényleg mindent megtalálsz a nyár legsportosabb fesztiváljáról!

És ne feledd, keddtől "csak szabadon"!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.