Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Szeptember 08. 18:16, péntek | Helyi sport
Forrás: 24.hu

Teljesen átépülve várja az új szezont a legjobb magyar csapat

Teljesen átépülve várja az új szezont a legjobb magyar csapat

A Fehérvár AV19 a csalódást keltő előző szezon után teljes átalakuláson megy keresztül. Kérdés, ennek mi lesz az eredménye az évről-évre erősödő EBEL-ben.

Alig egy hete ért véget augusztus, de az osztrák bázisú jégkorong-bajnokságban, az EBEL-ben pénteken már be is dobják a korongot és elkezdődik a 44 fordulóból álló alapszakasz. 12 csapat szerepel ezúttal is a ligában, ebből nyolc osztrák, egy olasz (HC Bozen), egy cseh (Znojmo), egy horvát (a visszatérő Medvescak Zagreb) és természetesen a legjobb magyar együttes, a Fehérvár AV19. A fehérváriak rögtön a címvédő Vienna Capitalst fogadják 18.45-től (tv: M4).

Van hová fejlődni

A nyáron nagy változások voltak, olyan játékosok távoztak, mint Sofron István, Hetényi Zoltán, Vas János, Andrew Sarauer, Bartalis István és Chris Bodo.

A fehérváriak lényegében teljesen új csapatot építenek.

A vezetőedző maradt, Benoit Laporte megkapja a bizalmat ismét, nem akarják az ő nyakába varrni azt, hogy leszerepelt a Fehérvár. A szakmai igazgató, Szélig Viktor irányításával a vezetőség úgy döntött, ezúttal nem a megszokott 8, hanem 10 idegenlégióssal vág neki az idénynek az együttes.

Több rutinos játékos is érkezett, elég csak a Ljubljanától érkező, 444 EBEL-meccsen pályára lépő támadót, Ales Musicot, az AHL-es és BL-es rutinnal is rendelkező Olivier Latendresse-t, vagy a 34 éves finnt, Arttu Luttinent említeni.

Ausztriában nincsenek elájulva a fehérvári kerettől, középszerűnek tartják. Ezzel szemben áll Benoit Laporte nyilatkozata, aki azt mondta:

A tavalyihoz képest gyorsabb és képzettebb társaság jött össze. Ha a szurkolók a csapat mögött állnak, akkor jó dolgok várnak ránk. Összetartó a csapat, szerethető, a srácok kiállnak egymásért, úgyhogy minden adott a jó szerepléshez
– mondta még a szezonnyitó sajtótájékoztatón és hozzátette:

CÉL A RÁJÁTSZÁSBA JUTÁS.

A Fehérvár AV19 kerete:

Kapusok: Rajna Miklós, Mark Visentin

Védők: Jonathan Harty, Jeese Jyrkkiö, Reiter Attila, Stipsicz Bence, Szabó Bence, Szabó Dániel, Szirányi Bence, Juha Uotila, Luka Vidmar

Támadók: Erdély Csanád, David Gilbert, Kocsis Ferenc, Kóger Dániel, Olivier Latendresse, Jeff LoVecchio, Arttu Luttinen, Ales Music, Reisz Áron, Sárpátki Tamás, Szabó Krisztián, Vincze Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára