Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Október 25. 16:23, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Temetői szolgáltatások Székesfehérváron Mindenszentek felé közeledve

Temetői szolgáltatások Székesfehérváron Mindenszentek felé közeledve

Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti a Városgondnokság.

Október 24-én mind a kilenc önkormányzati temetőbe szállítanak kőzúzalékot, folyamatosan jár október 28 és november 1. között a Béla úton a temetői kisbusz és nagy figyelmet fordítanak ezekben a napokban is a biztonságra a temetők környékén.

  • A Városgondnokság kőzúzalékot szállított október 24-én a kezelésében lévő kilenc temetőkertbe, melyből bárki vihet a sírhelyek köré.
  • Az önkormányzati temetőkertek október 30-ig reggel 7 és este 7 óra között tartanak nyitva. Október 31. és november 2. között a kapukat reggel 7 órakor nyitják ki és 21 óráig lesznek nyitva.
  • A Kegyeleti Központ által üzemeltetett rendezvényterem a Béla úti temető főbejárata mellett, 2017. november 1-én 10:00 és 18:00 között nyitva áll a látogatók előtt.
  • A város ökumenikus megemlékezése "Vigasztalás evangéliumának megszólaltatása" címmel 2017. november 1-én 16 órakor kezdődik a Béla úti köztemető ravatalozójánál.
  • A Béla úti köztemető területén az ingyenesen használható, elektromos hajtású kisbusz 2017. október 28. és október 29. között 10 óra és 17 óra között, november 1-jén pedig 10 óra és 19 óra között folyamatosan közlekedik, igazodva mind a három napon a 26-os és 31-es autóbusz járataihoz, segítve a temetőkert látogatóit a sírhelyek felkeresésében.
  • A szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt 2017. november 1-jén kizárólag reggel 7 és délelőtt 11 óra között hajthatnak be a Béla úti temetőbe járművel a mozgásukban korlátozottak, valamint azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják.


Idén is helyeznek ki sírhely nyilvántartó könyveket október 28. és november 2. között a Béla úti temetőben, ezzel segítve a temetőkben nyugvók sírhelyeinek megtalálását.

A székesfehérvári köztemetők sírhelynyilvántartása folyamatosan elérhető a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen.

A Béla úti, Börgöndi, Csutora, Fecskeparti, Hosszú, Katona, Kisfaludi, Sóstói katolikus és Szedreskerti temetők sírhelyei az elhunyt neve alapján kereshetőek. (A sírhelykereső 2017-es aktualizálása év végéig történik meg.)

A temetőkertek nyugalmára a temetőellenőri szolgálat, a Városgondnokság rendészeti szolgálatával , a polgárőrökkel és a rendőrökkel közösen vigyáz. A temetők területén, valamint parkolókban állandó és folyamatos ellenőrzést tartanak. A Városi Rendőrkapitányság a fokozott ellenőrzésen túl a megnövekedett személy és gépjármű forgalom irányításában is segít. Kérik a temetőlátogatókat, hogy aki megteheti, gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel menjen ki a temetőkertekbe. Aki autóval érkezik, a parkolókban hagyott gépkocsikban látható helyen ne hagyjon értéktárgyakat!

  • A temetői látogatások alkalmával érdemes ellenőrizni a sírhelyek rendelkezési jogának érvényességét, amelyet a Béla úti temető főbejáratánál található temetőüzemeltetési ügyfélszolgálati irodában, ügyfélszolgálati időben lehet meghosszabbítani.

Forrás: szekesfehervar.hu
Fotó: Bácskai Gergely

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.