Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Január 08. 10:17, szerda | Belföld

Több száz millió forintból újítják fel a strandot Tapolcán

Több száz millió forintból újítják fel a strandot Tapolcán

Több száz millió forintból újítják fel a strandot Tapolcán. A beruházást, mint önkormányzati feladatot, a kormány 250 millió forinttal támogatta - tájékoztatta a város polgármestere szerdán az MTI-t.

Császár László (Fidesz-KDNP) elmondta: a városi strandot 2008-ban zárták be, mert az akkori előírásoknak nem felelt meg.
A városvezetés azóta tervezi, hogy felújíttatja a strandot, amire most a kormányzati támogatásnak köszönhetően sor kerülhet: egy élmény, egy gyermek és egy meleg vizes medencét alakítanak ki, felújítják a kutat, valamint a kiszolgáló létesítményeket, vizesblokkokat - tette hozzá.
Tájékoztatása szerint a napokban rendkívüli testületi ülésen döntenek a beruházás részleteiről. Számításai szerint a felújítás összesen 300-350 millió forintba kerül majd.
Bár Tapolca közel fekszik a Balatonhoz, a városi strand népszerű az ott lakók körében, mivel a kútja 34 fokos termálvizet ad, így a medencéket rosszabb időben is lehet használni - magyarázta a polgármester.
Megjegyezte: a strandon megfelelő időjárás esetén lehetőség nyílik az iskolások úszásoktatására is, az öltözőket ennek megfelelően alakítják ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is