Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 06. 11:35, vasárnap | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Továbbra is a bajnokság élén - legyőzte a Debrecent a MOL Fehérvár

Továbbra is a bajnokság élén - legyőzte a Debrecent a MOL Fehérvár

Hamar vezetést szerzett a MOL Fehérvár a Debrecen ellen, a Loki azonban egy furcsa körülmények között született góllal egalizálni tudott a fordulás előtt.

Visar Musliu újabb NBI-es gólja három pontot ért a fehérváriaknak, akik számos helyzetet kidolgoztak a második játékrészben.

Szakadó eső és szél várta a feleket a MOL Aréna Sóstóban, ahol megható pillanatoknak lehettünk tanúi, hiszen a klublegenda id. Horváth Gábor nevét skandálták a szurkolók, miközben a pályán a felejthetetlen Perás fia és unokái végezték el az ünnepélyes kezdőrúgást.

Marko Nikolics a Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Petrjak, Nikolov, Elek, Milanov - Kovács, Hodzic összetételben küldte pályára csapatát, amely hetedik győzelmét igyekezett megszerezni. Ezt mutatta, hogy a Vidi hamar magához ragadta a vezetést, méghozzá parádés találattal. Hodzic kiugratása után Kovács a tizenhatosról higgadtan gurított a jobb alsóba. A gólra a lelátón helyet foglaló Marco Rossi szövetségi kapitány is elégedetten csettinthetett, hiszen a fehérváriak középpályása is tagja a válogatott keretnek. A zord idő ellenére trombitaszó is felcsendült a lelátón, hát még, ha Hodzic belövi az újabb ziccert a huszonkilencedik percben. Nem sokkal később igazán felhördült a lelátó, de ebben nem volt sok köszönet: a debreceni Garda mintha kirúgta volnba Kovácsik kezéből a labdát, amit aztán Adeniji pofozott a kapuba. Iványi játékvezető ezúttal sem lett közönségkedvenc Fehérváron...

A második játékrészben több helyzetet is kidolgozott a Vidi, de a legnagyobbakat is kihagyta. A hatvanhatodik percben nem, hibáztak a piros-kékek! Egy szöglet után Hodzic adott keresztbe, majd a hosszún érkező Visar Musliu közelről a kapuba tessékelte a labdtát, ezzel ismét megszerezte a vezetést a Vidi. A hazai helyzetek megvoltak, gól azonban nem született, még a hajrában sem, amikor előbb a csereként beállt Pantics kínálta meg lövéssel a debreceni kapust, majd Hodzic közelről próbálkozott. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a hosszabbítás pillanataiban komoly taps fogadta a csereként beálló Puskás-díjas, egykori debrecenit, Zsóri Dánielt.

Összességében elmondható, hogy a Vidi jóval több helyzetet dolgozott ki és megérdemelten nyert a Debrecen ellen, a fehérváriak őrzik vezető pozíciójukat az NBI-ben.

MOL Fehérvár FC - Debreceni VSC 2-1 (1-1)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Petrjak (Hadzic), Nikolov, Elek, Milanov (Pantics) - Kovács, Hodzic (Zsóri).

Gólszerző: Kovács, Musliu, ill. Adeniji.

szekesfehervar.hu

Címkék: labdarúgás, MOL Vidi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.