Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Május 25. 09:02, csütörtök | Belföld
Forrás: Katasztrófavédelem

Tűzhányóként égett egy magyarországi hulladéklerakó

Tűzhányóként égett egy magyarországi hulladéklerakó

Tűz keletkezett szerdán késő délután egy hulladéklerakóban Cegléd külterületén, az Emődi-dűlőben: az M4-es autóút közelében fekvő telepen mintegy 2000 négyzetméteren égett a szemét.

A tűzhöz 15 gépjárművel – köztük 9 vízszállítóval és 2 magasból mentő gépjárművel – 49 hivatásos és önkéntes tűzoltó vonult, akik több oldalról, két vízágyúval és négy vízsugárral kezdték meg a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a Pest vármegyei főügyeleti osztályvezető irányításával.

Munkájukat három munkagép és egy tehergépjármű is segítette, melyek segítségével megbontották és homokkal takarták be a szemetet. A munkát eleinte az erős szél is nehezítette. A tűzoltók elsődleges feladata az volt, hogy megakadályozzák a lángok továbbterjedését, körülhatárolják a tüzet. A helyszínen a katasztrófavédelem két mobil laborja is folyamatos méréseket végzett, azonban egészségre ártalmas koncentrációt a levegőből nem mutattak ki.

Az oltás csütörtök reggel is zajlott, hajnali fél kettőre már ezer négyzetméterre csökkent a tűzzel érintett terület, az oltás folyamatos a vízágyúkkal, a vízsugarakkal, illetve a munkagépek is dolgoznak és földdel fedik be az érintett területet.

A tűz keletkezésének okát és körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Fotók: Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére