Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Október 19. 16:21, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Tűzoltás-vezetők versenyeztek csütörtökön Székesfehérváron

Tűzoltás-vezetők versenyeztek csütörtökön Székesfehérváron

A hivatásos, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltó-parancsnokságok tűzoltás-vezetői együtt mérték össze elméleti tudásukat csütörtökön, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság versenyén.

Az elméleti feladatsor első része átfogta a szakmai szabályok teljes körét, így az égéselméletet, a tűzoltási és a műszaki mentési ismereteket is, míg második rész a veszélyes anyagok témakörére épült.

A rendezvényen Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte a résztvevőket. A vetélkedő első hat helyezettjét oklevéllel, a dobogón végzetteket serleggel díjazták. Hatodik helyezést ért el Apró Attila, a Bicskei Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság munkatársa, ötödik helyen Braun György, tűzoltó főhadnagy, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka, negyedikként pedig Szappanos Imre végzett, a dunaújvárosi Véd-Sz papírgyári létesítményi tűzoltó-parancsnokságról.

Harmadik helyezést ért el a Véd-Sz Dunaferr létesítményi tűzoltó-parancsnokságról Vereb János, míg a második lett Barabás Tamás, tűzoltó főhadnagy. A győzelmet Kis Csaba tűzoltó hadnagy, a Sárbogárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka szerezte meg. A díjakat Magosi Lajos, tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át.

Forrás: szekesfehervar.hu
Fotó: Katasztrófavédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.