Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Hírek

2021. November 23. 05:45, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Új beruházó érkezik Székesfehérvárra - speciális kerámiatermékek gyártásába kezd

Új beruházó érkezik Székesfehérvárra - speciális kerámiatermékek gyártásába kezd

Januártól új vállalattal bővül Székesfehérvár gazdasága.

A svájci METOXIT AG első nemzetközi telephelyeként az M+S Ceramics a megyeszékhelyen kezdi el olyan speciális kerámiaelemek gyártását, amelyek órák, illetve fogászati implantátumok alkotói. A 2,5 milliárd forintos beruházással első körben 10, majd a folyamatos bővítéssel összesen 80 új munkahelyet teremtenek, jelentette be a hétfőn reggeli sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A budapesti eseményen Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője és a holding vezérigazgatója, dr. Gian-Carlo Gullo is részt vett.

A fogászatban használt kerámia-implantátumok gyártásával foglalkozó svájci cég, a METOXIT Holding vállalata, az M+S új beruházóként érkezik Székesfehérvárra. A 2,5 milliárd forintos beruházás összesen 80 új munkahelyet teremt a városban. A több mint 100 éves cég rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik a kerámia és precíziós anyagok gyártásában.

A Külügyminisztériumban tartott hétfői sajtótájékoztatón dr. Gian-Carlo Gullo vezérigazgató elmondta, a holding első nemzetközi vállalata lesz a székesfehérvári. Januárban 10 fővel kezdik el az órákhoz való kerámiaelemek gyártását, majd 2022 végéig a fogászati kerámia komponensek előállításával bővül a tevékenységi kör. A cégvezető kiemelte: Magyarország fontos sarokköve a holdingnak. „Székesfehérvárra azért esett a választás, mert fejlett ipari területtel, megfelelő infrastruktúrával és jó munkaerővel rendelkezik.” Dr. Gian-Carlo Gullo reményét fejezte ki, hogy az országos és helyi további együttműködéseknek köszönhetően a jövőben jelentős mértékű növekedés várható majd.

Janurában megkezdjük a közös munkát Székesfehérváron is. Ennek köszönhetően első körben több mint 40 új munkahelyet teremt e beruházás, hangsúlyozta Vargha Tamás. Székesfehérvár országgyűlési képviselője hozzátette: a legmodernebb technikát alkalmazó cég a gyártás mellett kutatás-fejlesztési tevékenységet is folytat majd. „Ha egy nagy múltú svájci vállalat Magyarországon és Székesfehérváron talál otthonra, az mutatja és bizonyítja, hogy jó úton járunk. Az elmúlt 12 évben olyan gazdasági környezetet tudtunk teremteni országosan és helyben is, amely egy ilyen nagy múltú cég számára is vonzó lehet.”

A svájci beruházók fontos szerepet játszanak a magyar gazdaság működésében. Majdnem 900 svájci tulajdonosi hátterű vállalat működik hazánkban, és ezek mintegy 31 ezer embernek adnak munkát, emelte ki Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, a Metoxit AG most bejelentett üzemében már januárban megkezdődik a magas hozzáadott értékű termelés, elsősorban órákhoz és orvosi implantátumokhoz gyártanak majd alkatrészeket, hozzájárulva a magyar orvosi eszközgyártás további növekedéséhez. A miniszter szólt az adócsökkentésről és a kormány gazdasági válságkezeléséről, amely „egyértelműen jól vizsgázott. Magyarországon foglalkoztatási, beruházási és negyedéves gazdasági növekedési csúcsok dőltek. Az idei második negyedévben rekordmagas, 18 százalékos, a harmadik negyedévben pedig 6 százaléknál nagyobb gazdasági növekedést sikerült elérni. Utóbbi a valaha regisztrált második legmagasabb érték, ami jócskán meghaladja az európai uniós átlagot.” Kiemelte, Magyarországnak mindösssze egy évre volt szüksége ahhoz, hogy gazdasági teljesítménye visszatérjen a válság előtti szinthez, hozzátéve, hogy ez majd másfél év előnyt jelent a világgazdasághoz képest, ami a gyors oltási program eredménye.

A 2,5 milliárd forintos beruházás keretében egy 6000 m²-es csarnokban gyártanak fogászati implantátumokhoz és órákhoz szükséges speciális kerámiatermékeket. A munka már januártól elkezdődik, és kifejezetten magas hozzáadott értéket képvisel: komoly szakértelmet, képzettséget, odafigyelést igénylő munka kezdődik Székesfehérváron.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 23. 05:28, kedd | Helyi

Lakossági tájékoztató járványügyi intézkedésekről és a közelgő ünnepi rendezvényekről

Látogatási tilalmat vezetnek be az ellátottak védelmében a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézményben.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. Október 11. 08:36, hétfő | Helyi

Vendéglátó üzletek adatszolgáltatási kötelezettsége - október 31-ig várják a bejelentéseket

A vendéglátó üzletek üzemeltetőihez fordul hirdetményével a Polgármesteri Hivatal. Kérik a vonatkozó – és alábbiakban olvasható

2021. Szeptember 27. 08:55, hétfő | Helyi

Még idén kezdődhet a Multicsarnok építése az útkapcsolatokkal együtt

Magyarország Kormánya döntött: biztosítja a szükséges forrást, ezzel indulhat a Multicsarnok építése - jelentette be Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Cser-Palkovics András polgármester