Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Augusztus 08. 16:49, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: szekesfehervar.hu

Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

Összesen 460 méter hosszban épült új járda, illetve újult meg a járdaszakasz a Béla úton a Szeredi út és a Nagyszombati út között.

Felújították a kapubejárókat és a kis méretű átereszeket, illetve a feltöltődött árkot is kitisztították a Béla úton. A beruházás mintegy nettó 32 millió forintba került. Elkészült a Fiskális út – Béla út kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely is. A nagyméretű útcsatlakozást átépítették, így biztonságosabban lehet használni.

A Béla úti járdaépítéssel kapcsolatban Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a Béla út Nagyszombati út és a Rózsahegyi út közötti szakaszán azelőtt nem volt járda, így a gyalogosoknak a 811-es úton a kamionok között kellett közlekednie.

Nagyon örülök annak, hogy ez a balesetveszélyes, áldatlan állapot megszűnt. Ezen kívül felújítottuk a Béla úton a Szeredi út és a Rózsahegyi út közötti járdaszakaszt és elkészült a csapadékvíz elvezetés is.” - mondta el a képviselő, aki köszönetét fejezte ki a Városgondnokságnak és a kivitelezőnek. „Folyamatosan kapcsolatban voltunk a lakókkal és igyekeztünk minden kérésüket teljesíteni.” - tette hozzá Östör Annamária, aki szólt arról is, hogy további árokszakaszok leburkolását tervezik a Béla úton.

Nemrégiben új gyalogos átkelőhelyet is kialakítottak a Fiskális út – Béla út csomópontban. A korábbi széles torkolatot visszaszűkítették, mert a kanyarodásnál túl nagy sebességgel közlekedtek a járművek, ami balesetveszélyt jelentett. Bakró-Nagy Tamás, a Városgondnokság útépítési műszaki ellenőre elmondta, hogy a munkálatok során a Fiskális út vonalvezetése rá lett fordítva merőlegesen a Béla út nyomvonalára, így kisebb az átkelési szélesség a gyalogosoknak és a járművek sem tudnak olyan gyorsan közlekedni.

A Fiskális úton felújították a betonlapos járdát is, csatlakozva a korábban felújított szakaszhoz. A beruházás nettó 7,6 millió forintba került. „Talán a lakóknak is furcsa volt ez az új kialakítás, azonban nagyon sokan hívtak és örömüket fejezték ki a járdaszigettel, az új megvilágítással és biztonsággal kapcsolatban. Remélem azóta mindenki megszokta és megelégedéssel használja ezt az új szakaszt.” - mondta el a beruházás kapcsán Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője.

A Fiskális út – Béla út csomópontban az új gyalogos átkelőhely megvilágítására új közvilágítási oszlop épült, illetve a meglévőn lecserélték a régi lámpafejeket. A páros oldalon 80 méter hosszon újították fel a betonlapos járdát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.