Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Április 24. 13:51, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Új járdák a Köfémen - májusban kezdődik a Zombori utca felújítása

Új járdák a Köfémen - májusban kezdődik a Zombori utca felújítása

Két szakaszon is elkészült az új járda a Köfém lakótelepen. A 24-26 szám előtti szakaszon és a 39-42 szám előtt is új járdát építettek.

A beruházások műszaki átadását kedden reggel tartották, ahol a Városgondnokság, a szolgáltatók és a kivitelező szakemberei mellett Dienesné Fluck Györgyi, a Köfém lakótelep önkormányzati képviselője is ott volt.

A 24-26 szám előtt 66 méter hosszan és 1.5 méter szélesen új szegélyek építésével készült el az új járda, a 39-42 előtt pedig 58 méter hosszan és 1.9 méter szélesen építették újra a régi járdát a bejárók burkolatával együtt – tájékoztatott Tímár Tibor a Városgondnokság útellenőrzési vezetője.

A lakótelep járdáinak felújítása tovább folytatódik: a Köfém 11-13 előtt és a 31-33 között is még idén megújul a lakótelepi járda. Ebből az egyik szakasz a városrész önkormányzati képviselőjének keretéből, a másik pedig a Városgondnokság Út-híd programjának segítségével épülhet meg.

Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő kiemelte, hogy egy nagyon fontos útfejlesztés kezdődik május közepétől a Zombori úton, ugyanis elkezdődik a teljes utca felújítása. A rekonstrukció menetéről a kivitelezővel közösen lakossági fórumot is tartanak május 10-én 17 órától az ARCONIC-KÖFÉM Művelődési Házban, ahova szeretettel várják a környéken élőket. A városrész képviselője kiemelte továbbá, hogy elkezdődött és tart még az orvosi rendelő felújítása is a városrészben, ahol a nyílászárók cseréje mellett megújul az elektromos hálózat és a fűtési rendszer, akadálymentes vizesblokk és lift épül és megújul a régi tető is.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.