Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Augusztus 01. 12:59, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Újabb három elektromos busz áll szolgálatba hétfőtől Székesfehérváron

Újabb három elektromos busz áll szolgálatba hétfőtől Székesfehérváron

Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait.

Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.

Az elektromos buszok Székesfehérváron az Ikarus területén készülnek és egyre több saját, fehérvári fejlesztés kerül bele egy kínai alapba. A szoftverfejlesztése is csak egy a helyi innovációk közül, ami belekerült a buszba, de például a teljes ajtóvezérlést is Fehérváron fejlesztették a mérnökök és növelték a hatótávolságát is a járműnek. Fejlesztéseikkel törekszenek arra, hogy minél többet tudjanak egy töltéssel megtenni a buszok, melyek motorja 340kW-os és városi közlekedésre lett tervezve. Nemrégiben egy teszten 380 km-t tudott megtenni a jármű egyetlen töltéssel.

Szeptember végéig mind a 12 új elektromos busz forgalomba áll Székesfehérváron.

https://www.youtube.com/watch?v=7-dm_84Tyvw

A Volánbusz székesfehérvári telephelyén július elején mutatták be az első két elektromos autóbuszt és a teljes, 12 járműből álló flottához kialakított töltőket. A Zöld Busz Program keretében sikerül megvalósítani a fejlesztést, amelynek során szintén a városban gyártott elektromos Ikarus autóbuszok szolgálják majd a helyi közösségi közlekedést. A korszerű, környezetbarát technológia jelentős előrelépés, ami a szolgáltatás színvonalát is emeli.

szekesfehervar.hu

Címkék: buszok, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.