Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

a gépész szerelvényezések és beépített bútorok elhelyezése zajlik, illetve az összekötő folyosó felújítása is a második üteméhez érkezett.

Az új tömbben befejeződtek a meleg- és hidegburkolások, valamint a kórtermi festési munkálatok, a lifteket is beépítették. A tervek szerint júliusban elkezdődnek az új épülettömbben az üzempróbák is.

A délnyugati homlokzat kivételével a külső homlokzatok elnyerték végleges formájukat. Az összekötő folyosó rekonstrukciója keretében korszerű nyílászárókat építenek be úgy, hogy megtartják a jelenlegi acélszerkezetű tartóvázat és a festés mellett új hidegburkolat épül, kiépítésre kerül a hűtési és fűtési rendszer a teljes folyosón.

A munkálatokat félpályás lezárás mellett végzi a kivitelező a zavartalan betegszállítás és kórházi logisztika biztosításával. A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház új tömbjében három osztály: a pulmonológiai, az onkológiai és az infektológiai osztály, valamint az azokhoz kapcsolódó ambulanciák kapnak majd helyet, amelynek eredményeként 112 ágyon zajlik majd az osztályokon az ellátás.

A közel 6.000 négyzetméter alapterületű, háromszintes épületben 1-2 ágyas, akadálymentesített kórtermeket alakítunk ki, amelyek önálló vizesblokkal is rendelkeznek majd.

Az épület kórházon belüli elhelyezkedése és a függőfolyosó lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a többi betegellátó egységgel. A Modern Városok Programnak köszönhetően Magyarország kormánya közel 17 milliárd forint összegű támogatással teszi lehetővé a fejlesztés megvalósulását.

A következő mérföldkő az új tömb befejezéséhez elengedhetetlen útépítési, tereprendezési munkálatok, melyek előkészületei megkezdődtek. Megújulnak az útburkolatok és járdák. Új belső parkolót és egy hozzá tartozó parkot alakítanak ki, ahová nap és árnyéktűrő évelő virágokat, dísznövényeket, cserjéket és fákat ültetnek majd, továbbá folytatódik az összekötő folyosó felújítása. Az új tömb tervezetten 2024. harmadik negyedévére, az összekötő folyosó pedig 2024. negyedik negyedévére készül el.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 08:33, szerda | Helyi

A labdarúgó EB idején éjfélig tarthatnak nyitva a belvárosi teraszok

Székesfehérvár Önkormányzata ezúton ad tájékoztatást arról, hogy a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság

2024. Június 10. 07:55, hétfő | Helyi

Nagy többséggel választották újra dr. Cser-Palkovics András polgármestert

Dr. Cser-Palkovics Andrást meggyőző fölénnyel, több mint 74 százalékos támogatottsággal választották újra vasárnap a fehérváriak.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 09:07, péntek | Helyi

Járdafelújítások – az Ybl lakótelepen már elkészült, a Zichy ligetben ősszel kezdődik a beruházás

Elkészült az Ybl Miklós lakótelepet átszelő egyik járda felújítása és mellette az Ybl Miklós-mellszoborhoz vezető kisebb járdaszakasz.