Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 31. 07:31, kedd | Belföld
Forrás: mti

Újra szavaznak a családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörléséről

Újra szavaznak a családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörléséről

Az Országgyűlés Áder János köztársasági elnök politikai vétója után ma újra szavaz a családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörléséről.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, a képviselők ezt követően szavazhatnak újra arról a köztársasági elnök által megfontolásra visszaküldött javaslatról, amely eltörölné a családi házak évenkénti kötelező kéményellenőrzését.

Az Országgyűlés várhatóan annak ellenére nem változtat korábbi döntésén, hogy az államfő azt írta, a kémények önkéntes alapon történő ellenőriztetése jelentősen növelheti az életveszélyes helyzetek számát.

A Ház emellett elfogadhatja például a kormány versenyképesség javítását célzó módosításait, továbbá a migráció kezelését érintő változtatásokat is.

A határozathozatalok után tárgyalhatják a választási kampányköltségek átláthatóvá tételéről szóló fideszes indítványt, amely visszafizettetné az állami támogatást a fél százalékos eredményt el nem érő pártokkal.

A parlament csütörtökön és pénteken folytatja ülését, amely jövő hétfőn ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során