Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Január 24. 10:17, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

ÚT- ÉS JÁRDAFELÚJÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN ÉRKEZETT A LEGTÖBB KÉRDÉS A POLGÁRMESTERHEZ

ÚT- ÉS JÁRDAFELÚJÍTÁSOKKAL KAPCSOLATBAN ÉRKEZETT A LEGTÖBB KÉRDÉS A POLGÁRMESTERHEZ

Online fogadóórán válaszolt Facebook-oldalán feltett kérdésekre kedden Székesfehérvár polgármestere.

A legtöbben út és járdaépítésekkel, illetve felújításokkal kapcsolatban érdeklődtek Cser-Palkovics Andrástól. A 2018-as költségvetés tervezetében négymilliárd forintot meghaladó forrás áll rendelkezésre út- híd-, parkolók- és közterületek felújítására.

Ismét online fogadóórán válaszolt a fehérváriak kérdéseire Facebook oldalán Székesfehérvár polgármestere. A legtöbb kérdés ezúttal is a közlekedéssel, út- és járdafelújításokkal kapcsolatban érkezett. A bejegyzésként, illetve hozzászólásként érkező kérdésekre válaszolva Cser-Palkovics András polgármester arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy ez év nyarán fejeződik be a Széchenyi út felújítása, és 2019-ben kezdik el a Prohászka utca felújítását, ahol nem csak az útpálya és járdák újulnak meg, hanem alattuk a vízi-közművek és csapadékcsatorna is.

A polgármester kiemelte, hogy négymilliárd forintot meghaladó forrás áll rendelkezésre a 2018-as költségvetés tervezetében út- híd-, parkolók- és közterületek felújítására, ezért reméli, hogy valamennyi képviselő igennel szavaz majd az idei büdzsére.

A járdaépítésekkel, illetve felújításokkal kapcsolatban számos esetben tudott pozitív választ adni a polgármester, ebben az évben az Széchenyi út 33-51 között történik meg a járda felújítása, mely a következő években ütemezetten folytatódni fog a teljes lakótelepen. Válaszaiban a polgármester szólt arról is, hogy megérkezett a Vásárhelyi út építési engedélye és részben EU-s, részben városi forrásból a felújítás idén megkezdődik, ami gyalogos és kerékpáros létesítmények építését is jelenti. A Zombori úton az útburkolat mellett a járda is megújul, valamint a közműcserét is tartalmazza az idei költségvetés tervezete.

A Kiskút útja járdaszakaszainak megépítése érdekében a város pályázatot nyújtott be kerékpáros és gyalogos út kialakítására. Idén elindul a tervezés és sikeres pályázat esetén ezt követi jövőre a kivitelezés. Felsővárosban az Agyag utca, Hajnal utca, Orgona utca járdáinak felújítását, kiépítését végzik el idén.

A Körösi úti - Iszkai úti zártkertek jövője iránt érdeklődőket Székesfehérvár polgármestere arról tájékoztatta, hogy a szakemberek szerint ezek a telkek mai formájukban nem alkalmasak építési telekké való átminősítésre. Nem lát lehetőségét az önkormányzat a beavatkozásra, ennek költsége ugyanis felbecsülhetetlen, külső források nélkül vállalhatatlan.

A városi közlekedéssel kapcsolatos fontos információ, hogy reményt keltő tárgyalások vannak folyamatban az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. között az Auchan körforgalom bővítéséről.

Többen érdeklődtek a A Budai úti posta bővítéséről is. A város már hónapokkal ezelőtt minden szükséges döntés meghozott az ügyben, így a postán múlik, hogy mikor tud költözni. A legújabb információk szerint az év közepére tudják megoldani ezt. Az online fórumon szó volt a belvárosi épületek, műemlékek ütemezett felújításáról is. Jelenleg a Fekete Sas Szálló épületének felújítására látja a forrást a város és elkezdik előkészíteni a múzeum Fő utcai épületének felújítását is. Ezekhez a munkákhoz komoly kormányzati támogatást is kap Székesfehérvár.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.