Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. November 21. 15:03, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok

Utánpótlás és generációváltás a vállalkozások világában

Utánpótlás és generációváltás a vállalkozások világában

A vállalkozói életforma népszerűsítéséről tartott konferenciát az Ipartestületek Országos Szövetsége csütörtök délelőtt.

Németh László, az IPOSZ elnöke nyitóbeszédében elmondta, hogy e tekintetben együtt dolgoznak a Hanza-Parlamenttel, amellyel a 25 éves tagság alatt már számos közös projekt valósult meg. Jelenleg pedig az új vállalkozások támogatásán és a vállalkozások átadásának kérdésén dolgoznak együtt. Az elnök ezzel kapcsolatban üdvözölte az új KKV-stratégiát, valamint az új szakképzési törvényt. Németh László emellett kiemelte, a hazánkba érkező külföldi munkavállalók továbbképzése is nagy hangsúllyal bírhat a jövőben. Ez utóbbi gondolatot húzta alá Jürgen Hogeforster is a Hanza-Parlament elnöke, aki elmondta, hogy az utánpótlás jegyében új célcsoportokat kell keresni, amely során a külföldiek mellett a nőkre és a fiatalokra is nagyobb figyelem irányulhat.

Solti Gábor, az IPOSZ oktatási igazgatója aláhúzta, hogy a felnőttképzés arányát is növelni kell. Ebben az IPOSZ is segíthet, amely immár képzési intézményként is működik. Solti Gábor elmondta, jelenleg a vállalkozások alapításával és a vállalkozások átadásával kapcsolatban szerveznek képzéseket, melyekben nagy hangsúlyt kapnak a Hanza-636Parlament által kidolgozott és már működő módszerek, melyeket a hazai viszonyokhoz adaptáltak.

A konferencia során a hallgatóság két előadáson keresztül is bepillantást nyerhetett az utódlás kérdésébe: Kovács Miklós, Kossuth-díjas kékfestő büszkén számolt be arról, hogy immár unokája Kovács Mária vezeti sikeresen műhelyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére