Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2023. Március 10. 12:24, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Útfelújítás és közvilágítás korszerűsítés a Hétvezér iskolánál

Útfelújítás és közvilágítás korszerűsítés a Hétvezér iskolánál

Sokszor okozott problémát nagyobb esőknél a vízmegállás a Hétvezér Általános Iskola sarkánál az Álmos vezér és a Töhötöm utca kereszteződésében.

Nemrégiben megújult az út alatti esővíz elvezető rendszer a kereszteződésben és az iskola gazdasági bejáratánál, továbbá a kereszteződésben az útburkolatot is felújították, illetve az iskola előtt a közvilágítást is fejlesztették.

Az utak és a járdák javítása és a közvilágítás fejlesztése mindig nagyon fontos feladat – mondta Deák Lajosné önkormányzati képviselő. "A Hétvezér Általános Iskola előtt éppen ezért korszerűsítettük két új közvilágítási oszloppal és három, jó fényerejű LED-es lámpatesttel az intézmény előtti világítást, ami a késő őszi és téli időszakban biztonságosabbá teszi a közlekedést. Fontos fejlesztés, mert szerencsére nagyon sokan közlekednek biciklivel az iskolába és az új lámpák a kerékpártárólót is megvilágítják."

Az Álmos vezér utca és a Töhötöm utca kereszteződésében évek óta problémát jelentett, hogy nagyobb esőknél megállt a víz a kereszteződésben, mert nem volt megfelelő csapadékvíz elvezetése a területnek. Kisebb javítások ugyan történtek, de egy olyan nagyobb fejlesztésre volt szükség, aminek keretében a vízelvezető rendszert is sikerült korszerűsíteni, kitisztítani, így az iskola gazdasági bejáratáig megújult a hálózat és az útburkolat is.

Deák Lajosné a környék önkormányzati képviselője kiemelte, hogy szeretnék a Töhötöm utca felújítását teljes hosszában is elvégezni a jövőben. Mint mondta a körzetben idén az Almássy lakótelepen szeretnének újabb parkolókat kialakítani, enyhítve ezzel a környék parkolási problémáit.

Nagy munka volt az út alatt található csatornarendszer felújítása és kitisztítása.

A csapadékvíz elvezető rendszer felújítása és az iskola hátsó kapujáig az út felújítása nagyban megkönnyíti a környéken a közlekedést - mondta Nagyné Mészáros Beáta az iskola igazgatója. Nagyon sok gyermek érkezik biciklivel reggelente és a bicikli tárolóink is tele vannak. Ahogy megjön az igazi jó idő, az udvari biciklitárolóinkat is használnunk kell már és gondolkozunk azon, hogyan tudnánk bővíteni a kerékpár és roller tárolási lehetőségeinket.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.

2024. Március 29. 09:12, péntek | Helyi

Nagypénteken Krisztus kereszthalálára emlékezik a keresztény világ

Nagypénteken Jézus kereszthalálára emlékeznek világszerte.

2024. Március 29. 09:04, péntek | Helyi

Online 280, papír alapon 340 forint április 1-től a nyugdíjas buszbérlet Fehérváron

Április elsejétől nagymértékben csökken a székesfehérvári helyi nyugdíjas bérlet ára.