Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2018. Március 27. 14:53, kedd | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Útfelújítások - 6 milliárdot költenek Fejér megyében a kisebb utakra

Útfelújítások - 6 milliárdot költenek Fejér megyében a kisebb utakra

Jövő héten elkezdődik a felújítása a 6307-es jelű út soponyai és kálozi átkelési szakasának és a 63107-es jelű Sárszentágotai bekötőútnak is.

A megyében több 4-5 számjegyű út is megújul közel 6 milliárd forintból. Ennek egyik része lesz a júniusban kezdődő Zámoly - Csákberény - Söréd útszakasz felújítása is.

A 6307-es számú út átszeli Soponyát és Kálozt is és naponta mintegy ezerötszáz autó halad el rajta. Ezen a két településen a korábbi szennyvízberuházás miatt kellett megbontani az aszfaltburkolatot, melynek állapota rendkívül leromlott. A két faluban összesen 69 csatornafedelet fognak szintbe hozni, az utat lemarják majd 8 cm vastag aszfaltot fognak ráteríteni, a padkát pedig helyreállítják.

A sárszentágotai bekötőút jelenleg a megye egyik legrosszabb állapotú útszakasza, azonban a kivitelezők 90 napos határidővel állnak neki a munkának, így június közepére teljesen megújul az út.

Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgató kiemelte, nagyon fontos, hogy forgalombiztonsági szempontból ezek az útszakaszok megfeleljenek a mai kor követelményeinek, így új közúti kresztáblákat helyeznek ki, és tartós burkolati jelekkel az útburkolat festése is teljesen megújul. A felújítások legfőbb célja, hogy az útburkolat megfelelő állapotban legyen, amit több réteg aszfalt beépítésével érnek el.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.