Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 31. 10:15, kedd | Belföld
Forrás: mti

Vádat emelek a csecsemő-gyilkos nő ellen

Vádat emelek a csecsemő-gyilkos nő ellen

Minősített emberölés, vagyis tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt vádat emelt a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy nő ellen,

aki tavaly októberben halálosan bántalmazta hét hónapos csecsemőjét Fertőendréden - tájékoztatta a főügyészség kedden az MTI-t.

A vádirat szerint a nő évek óta Svájcban élt, első gyermeke 2008-ban született, őt a vádlott testvére nevelte. A nő a második gyermek születése után, 2016 májusában költözött vissza Magyarországra egy újonnan megismert férfihoz.

A bűncselekmény idején 28 éves vádlott gyakran fogyasztott alkoholt, nyugtatókat és antidepresszánsokat, utóbbiakat egyik ismerősétől szerezte be. A gyilkosság napján az antidepresszáns napi ajánlott adagjának nyolcszorosát vette be.

A nőt idegesítette a hét hónapos kislánya sírása, ezért begyógyszerezett állapotban legalább háromszor megütötte a csecsemő fejét, majd felkapta őt és nagy erővel, hosszasan rázta, amitől a gyermek szinte azonnal meghalt. A vádlott ezután a kislány testét a földre fektette és rendet rakott a szobában. Órákkal később így talált rájuk a nő élettársa, aki segítséget hívott. A gyermek halálának oka kiterjedt agyzúzódás volt.

A vádlottat tavaly október 11-én helyezte előzetes letartóztatásba a Győri Járásbíróság. Az akkori indoklás szerint a nőt korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt már megbüntették, s az előzetes letartóztatása idején is zajlott ellene egy eljárás csoportos garázdaság miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során