Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 27. 10:13, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek a 6 és fél éves unokahúgát megölő férfi ellen

Vádat emeltek a 6 és fél éves unokahúgát megölő férfi ellen

Vádat emelt a Tolna Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki bántalmazta, majd megölte hat és fél éves unokatestvérét márciusban Szekszárdon.

Az ügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, az elkövetéskor 19 éves férfi és hat és fél éves unokatestvére közös udvarú ingatlanban lakott. A férfi március 8-án délután egy ígérettel elhívta magával a kislányt a közeli patak melletti töltéshez, ahol – szexuális indíttatásból – bántalmazni kezdte a védekezésre képtelen gyermeket.

A sértett több helyen megsérült, a vádlott egy térkővel többször a fejét is megütötte. A férfi ezután a még lélegző kislányt a patakba húzta, majd hazament.

A kiskorú a bántalmazás következtében meghalt.

Ismertették: a vádlott személyiségzavarban szenved, de a vádbeli cselekményt beszámítható állapotban követte el.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat, és fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte a Szekszárdi Törvényszéknél. Indítványozta továbbá, hogy kegyeleti és erkölcsi okból a nyilvánosságot zárják ki a tárgyalás egészéről – olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.