Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 20. 12:59, szerda | Életmód

Váratlan pénzügyi helyzetekre készíti fel a fiatalokat a K&H

Váratlan pénzügyi helyzetekre készíti fel a fiatalokat a K&H

A járvány miatt a váratlan eseményekre való felkészülés kiemelt szerepet kapott a mindennapokban, ez pedig rövid, közép- és hosszú távon a biztosítások felértékelődését eredményezheti - derül ki a K&H összefoglalójából.

Budapest, 2021. október 20. – A járvány miatt a váratlan eseményekre való felkészülés kiemelt szerepet kapott a mindennapokban, ez pedig rövid, közép- és hosszú távon a biztosítások felértékelődését eredményezheti - derül ki a K&H összefoglalójából. A K&H szerint a tudatos pénzügyi, ezen belül biztosítási döntések hozzájárulnak a fenntartható társadalomhoz és ebben a fiatalok főszerepet játszhatnak.


A koronavírus-járvány az addig megszokott életet teljesen felborította világszerte, így Magyarországon is újraírta a mindennapokat. Kézzelfoghatóbbá vált a bizonytalanság, a kiszolgáltatottság, a pandémiához köthető kedvezőtlen tényezők miatt ugyanakkor felértékelődött a biztonság - közölte a K&H.

A koronavírus-járvány közvetett hatásai miatt a váratlan eseményekre megoldást nyújtó biztosítások fontosabb szerepet kaphatnak az emberek életében a jövőben - mind rövid, mind közép- és hosszú távon. Legyen szó akár lakásbiztosításokról, balesetbiztosításokról, autóbiztosításokról, életbiztosításokról vagy éppen az időskorra anyagi téren extra bevételt nyújtó - államilag támogatott, azaz adókedvezménnyel igénybe vezető - nyugdíjbiztosításokról.

főszerepben a biztosítások

A pénzügyek, így a mindennapi bankolás, valamint a biztosítások, hitelek, megtakarítások terén hozott tudatos döntések hozzájárulnak a fenntartható társadalomhoz. A K&H ebben úttörő szerepet játszik, hiszen társadalmi felelősségvállalási tevékenységének egyik kiemelten fontos eleme a pénzügyi edukáció.

A K&H szakértői szerint ráadásul a pandémia előtérbe helyezte a pénzügyi tervezést és fontosabbá váltak a váratlan helyzetre megoldást nyújtó biztosítások a fiatalok számára is. Éppen ezért a diákoknak meghirdetett K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedőn is kiemelt szerepet kap a pénzügyi tervezés és a biztosítások kérdése is. A versenyhez készült oktatási anyag animációs filmen keresztül a gyerekek számára is érthetően mutatja be a különböző biztosítások - utas-, lakás-, balesetbiztosítások - jelentőségét, többek között azt, hogy milyen kockázatokkal szemben miként nyújtanak védelmet az érintettek számára.

egyre többen kötnek

A K&H biztosítójának adatai szerint a koronavírus-járvány során megnövekedtek az halálesetekhez, betegségekhez köthető kárigények száma. A nem életbiztosítások terén ugyan a járványhullámok idején a korlátozások alatt némileg visszaestek a kárigények, de azokat követően visszatértek a korábbi, pandémia előtti szintre. Összességében a biztosítások iránti kereslet fokozódni látszik, a társaság nem életbiztosításokból származó díjbevétele az idei első félévben közel 6 százalékkal haladta meg a 2019 azonos időszakában, vagyis a járvány előtti szintet. A teljes magyarországi biztosítási piac is bővülést mutat, a hivatalos jegybanki adatok szerint az életbiztosításokból származó díjbevétel az idei első félévben - az előző év azonos időszakához képest - 18 százalékkal, nem életbiztosításoknál pedig 7 százalékkal emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.