Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. Október 02. 20:32, hétfő | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Vasárnapig tartanak az Országos Könyvtári Napok

Vasárnapig tartanak az Országos Könyvtári Napok

Csak tiszta forrásból! címmel október 2-8-a között rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat.

  • Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Könyvtárban, annak tagkönyvtáraiban és számos települési intézményben könyvbemutatókkal, előadásokkal, kiállításokkal, játékokkal és vetélkedőkkel várják az olvasókat.

A Fejér megyei programokat az idei évben is a Vörösmarty Mihály Könyvtár fogja össze és koordinálja. A programok szervezésében a Fejér megye szolgáltatóhelyek közül 52 KSZR könyvtár, 2 székesfehérvári könyvtár és 22 települési könyvtár csatlakozott.

A programlehetőség most is bőséges, mindenki találhat kedvére valót a sokféle könyvbemutató, előadás, kiállítás, játék és vetélkedő között.

A részletes programok a Vörösmarty Mihály Könyvtár oldalán!

A Csak tiszta forrásból! összefoglaló cím Bartók Béla Cantata Profana művének befejező gondolata. A "tiszta forrás" környezeti szépségeink védelmére és megbecsülésére is utal, ennek nyomán minél többen, minél több oldalról szeretnék erősíteni a gyerekekben és felnőttekben a környezet iránti szeretet igényét. Kiemelten koncentrálnak a színvonalas könyvtári szolgáltatásokra, az öko-programokra, a helyi értékek bemutatására, valamint a több generációs játékokra.

A programokon keresztül szeretnék megmutatni, hogy milyen sokféle tanulási, tájékozódási, kulturális és szociális lehetőség rejlik a könyvtári találkozásokban. Az egyik fő célkitűzés, hogy a rendszeres könyvtárhasználók segítségével minél több olyan személyt érjenek el, akik mindennapjaihoz eddig nem tartozott hozzá a könyvtárlátogatás és újdonságokkal szolgálni azoknak, akik régóta igénybe veszik a szolgáltatásokat.

Az Országos Könyvtári Napok ideje alatt az alábbi témákat járják körbe: Információforrások, tudásforrások; A boldogság forrásai; Az élet forrása, a víz; Népi hagyományok – múltunk forrásai; A természet forrásai – Mozdulj ki!; Könyves vasárnap.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár programjaiból ízelítő: Dr. József Erika, Kárpáti Réka, a Mikulás tolmácsának előadása, Tolvaj Csaba kosárfonó kiállítása, Arany János szavalóverseny, Finn est, kedvezményes könyvárusítás és a Könyves vasárnap.

A programlehetőség most is bőséges, mindenki találhat kedvére valót a sokféle könyvbemutató, előadás, kiállítás, játék és vetélkedő között.

A szervezők bíznak abban, hogy a kistelepülésektől a nagyvárosokig idén is sokan hallgatnak a hívó szóra: Találkozzunk a könyvtárban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.