Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. December 01. 15:32, csütörtök | Sport
Forrás: nemzetisport.hu

Vb 2022: megbetegedett a fél brazil válogatott

Vb 2022: megbetegedett a fél brazil válogatott

A világbajnokság első tíz napjában nagy jövés-menés volt a brazil orvosi stáb rendelőjében, az elkerülhetetlen sérülések mellett többen panaszkodnak rosszullétre.

Az egyik legtöbbet dolgozó stábtag a brazil válogatottnál mostanság Rodrigo Lasmar csapatorvos, akihez eleinte csak a sérültek érkeztek – Neymar és Danilo az első csoportmérkőzést követően, Alex Sandro a második meccs után –, de néhány napja egyre többen keresik fel megfázásos tünetekkel.

A brazil sajtó beszámolója szerint eddig fél csapatra való játékos került Lasmar doktorhoz lázzal, hányingerrel, torokfájással. A baj nem jár egyedül, először a bokasérüléséből lábadozó Neymarról derült ki, hogy lázas, és a Svájc elleni második csoportmérkőzést a hotelszobájában nézte. Másnap Antony hagyta ki az edzést hasonló okok miatt, majd Vinícius Júnior és Lucas Paquetá mutatott vírusos tüneteket. Kedden a hányingerrel küzdő kapus, Alisson nem tudta vállalni a teljes edzésmunkát, a tréning után pedig Raphinha jelezte az újságíróknak a vegyes zónában, hogy elment a hangja.

További aggodalomra adhat okot, hogy a szerbek és a svájciak elleni meccset követő napokon kimenőt kaptak a játékosok, a szeretteikkel tölthettek el néhány órát, s a hírek szerint a családtagok között is egyre több a lebetegedés. A magyarázatok szerint a hősokk okozhatta a brazilok megbetegedését, mert a tűzforró utcákról szinte jégveremmé hűtött helyiségek várják az embereket Katarban. A brazil sajtó ugyanakkor megemlíti, hogy a FIFA protokollja nem írja elő Covid-tesztek elvégzését, pedig a fertőzéshullám súlyos következményekkel járna.     

nemzetisport.hu

Címkék: Brazília, labdarúgás, vb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet