Városlista
2019. június 26, szerda - János

Hírek

2019. Január 09. 17:31, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Veszélyes és tilos a fehérvári tavak jegére menni

Veszélyes és tilos a fehérvári tavak jegére menni

Táblák is jelzik a Csónakázó-tavon és a Palotavárosi tavak mellett, hogy nem szabad a jégre menni!

Évek óta így van ez télen, a tiltást pedig az indokolja, hogy a város tavainak vízpótlása folyamatos, ezért a befolyásnál és a túlfolyónál vékonyabb a jégpáncél, ami életveszélyes lehet. A nádasok is fokozott veszélyt jelentenek, mert itt is egyenlőtlenül fagy be a tavak vize.

A Sóstó természetvédelmi terület, így korcsolyázni is TILOS a megújult tavon, melynek változatos medermélysége és a nádasok miatt is rendkívül veszélyes rámenni!

Székesfehérvár tavait is befagyasztotta a hideg és a tiltás ellenére többen már a jégre léptek. Bár éjszakánként továbbra is fagypont alatt lesz a hőmérséklet, de ettől függetlenül mind a Palotavárosi, mind a Vidámparki tó jegére veszélyes és tilos menni.

A Velencei-tavon is a változatos medermélység miatt a fagyott részek vastagsága még rövid távolságokon belül is eltérő lehet. A vízügyi szakemberek szerint korai rámenni bármilyen befagyott élővízre, mivel ahhoz legalább 15 centiméteres jégréteg szükséges.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 10:25, hétfő | Helyi

Ezekben a fehérvári utcákban lesz áramszünet a héten karbantartási munkálatok miatt

Az E.ON tájékoztatása szerint, az általuk a szolgáltatás minőségének javítása miatt végzett karbantartási munkákhoz kapcsolódóan az előzetesen bejelentett üzemszünet június 26-27.,

2019. Június 18. 10:06, kedd | Helyi

Szerda estig tart a sávlezárás a Petőfi iskola környékén

Hétfőtől szerdán 18 óráig lezárják a Vörösmarty tér irányába menő forgalmi sávot a Budai úton és a Várkörúton, a Szent Imre Általános Iskola épülete előtti részen.

2019. Június 13. 11:55, csütörtök | Helyi

Jövő héten kezdődik a szúnyogirtás Székesfehérváron

A város polgármesteréhez is sok jogos lakossági észrevétel érkezik a rengeteg szúnyog miatt, így a feladattal megbízott hatósághoz fordult.

2019. Június 13. 11:47, csütörtök | Helyi

Csodálatos élővilág a Sóstón - egyedülálló természeti csoda Székesfehérváron

A Sóstó egy megmaradt oázis, amit sikerült megmenteni és tényleg működik, aminek a csodájára járnak a természetvédelmi szakemberek is.