Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Július 21. 11:11, péntek | Kék hírek
Forrás: szekesfehervar.hu

Visszapattant a gabionfalról a biciklitolvaj - a térfigyelő kamerák segítségével elfogták

Visszapattant a gabionfalról a biciklitolvaj - a térfigyelő kamerák segítségével elfogták

A székesfehérvári rendőrök néhány napon belül azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy értékes kerékpárt és egy értéktelen tévét zsákmányolt.

A tolvaj, vélhetően nem túl gyakorlott kerékpáros, mert a térfigyelő kamera rögzítette, hogy gyakorlatilag kereszbe nekiment a Várkörúti elválasztó sávnak.

A székesfehérvári rendőrök a néhány napon belül azonosították és elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint egy értékes kerékpárt és egy értéktelen tévét zsákmányolt. Az esetről a Várkörút egyik térfigyelő kamerája is felvételt készített.

Térfigyelő kamerák Székesfehérváron

A nyomozók tudomására jutott információk alapján azonnal az elkövető felkutatásába kezdtek, adatokat gyűjtöttek és elemezték a székesfehérvári térfigyelő kamerák felvételeit is, aminek köszönhetően sikerült azonosítaniuk a feltételezett tettest. A helyszíni szemle és a képsorok alapján az elkövető felfeszítette a tároló ajtaját, és a kerékpárt kitolta a járdára. Ott a ház falának támasztotta, visszament a tévéért, amit a hóna alá kapva felpattant a kerékpárra, majd a Budai út irányába távozott. Nem volt eseménymentes a kerekezés, hiszen alig indult el, elesett a járművel, majd mérgében belerúgott a tévékészülékbe.

https://www.youtube.com/watch?v=YJoIWIqxCO0&t=59s

A rendőrök a 26 éves férfit 2023. július 19-én tartózkodási helyén fogták el, és megtalálták a kerékpárt is, amit lefoglaltak. A tolvajt kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai a kerékpárlopások megelőzése érdekében:

Különféle szempontokat kell szem előtt tartani attól függően, hogy szabadtéren vagy tárolóban védekezünk a tolvajok ellen. Lezáratlanul azonban sehol egy pillanatra se hagyja a járművet! Használjon két minőségi zárat (U-lakatot, colstokzárat)! Lehetőleg forgalmas helyen zárja le a biciklit, zárt hely esetén pedig lássa el a tárolót is megfelelő védelemmel! Regisztráltassa a kerékpárt a BikeSafe programban, amelyen keresztül a rendőrségen rögzített adatok alapján lopás esetén könnyebb és eredményesebb a felderítés!

szekesfehervar.hu

Címkék: rendőrök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.