Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 18. 11:42, kedd | Kék hírek
Forrás: MTI

Zárt tárgyalást rendeltek el a 2010-ben történt öcsödi kettős gyilkosság ügyében

Zárt tárgyalást rendeltek el a 2010-ben történt öcsödi kettős gyilkosság ügyében

Zárt tárgyalást rendelt el a bíróság kedden Szolnokon a médiában az öcsödi darabolós gyilkosságok néven ismertté vált ügyben.

A most kezdődött büntetőperben egy 36 éves férfit és 17 éves társát több emberen részben előre kitervelten, részben aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével és egyéb bűncselekményekkel vádolja az ügyészség.

A Szolnoki Törvényszék Jenővári Éva vezette tanácsa az ügyész indítványának helyt adva a tárgyalás egész menetére zárt formát rendelt a bűncselekmények szexuális részletei, a kiskorú sértettek és a fiatalkorú vádlott érdekei miatt.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség által korábban nyilvánosságra hozott vádirat szerint a 36 éves elsőrendű vádlott 2007-2008 körül ismerte meg a fiatalkorú másodrendű vádlottat, a fiú szülői engedéllyel hozzáköltözött, és homoszexuális viszonyt létesítettek. A 2010. május 8-án történt első bűncselekmény sértettjének, a másodrendű vádlott rokonságához tartozó férfinak a meggyilkolását azért határoztak el, mert többször vitába keveredtek, és az elsőrendű vádlottat többször bántalmazta. A sértettről tudták, hogy nagyon édesen szereti a kávét, ezért amikor meghívták magukhoz, kávéval kínálták meg, amelyben két levél nyugtató hatású gyógyszert kevertek össze a cukorral. A vendéggel később pálinkát is itattak, majd miután elalélt, egy műanyag zacskót húztak fejére, és megfojtották. Ezt követően a testet a házban található nagyméretű kemencébe tették, és másnap elégették. Az emberi maradványokat egy zsákban kivitték a Köröshöz, és a folyóba dobták.
A második áldozat egy kiskorú fiú volt, aki 2010. október 25-én találkozott a másodrendű vádlottal, és annak meghívására elment az öcsödi házba. A fiút erőszakkal ott fogták, lekötözték, és az elsőrendű vádlott többször fajtalankodott vele. Napokig éheztették, majd az elsőrendű vádlott "Sinkeljük el!" felszólítására vele is végeztek, nehogy kitudódjon valami. A fogva tartástól legyengült sértettet az elsőrendű vádlott, halálos sérülést okozva, mellbe szúrta, majd a holttestet szintén elégették. Az orvosszakértői vélemény szerint a áldozatot feldarabolták, és úgy helyezték a 600-700 Celsius fokon is égni képes kemencébe. A megmaradt emberi csontokat a Körösbe dobták, illetve a ház kertjében ásták el.
A gyilkosságok egy 2010. december 4-én szintén a házba csalt kiskorú öcsödi lány révén derültek ki. Őt a másodrendű vádlott lekötözte, több ízben megerőszakolta, míg az elsőrendű vádlott fajtalankodott vele. Fogva tartása alatt egyszer a másodrendű vádlott beszélt neki a második gyilkosságról, és az interneten megmutatta az áldozat fotóját is, akit akkor még eltűnés miatt köröztek. A lánynak december 7-én sikerült elrágnia a kezére kötözött zsinórt, kiszabadította magát, és kimenekült az épületből. Az utcán segítséget kért, majd a rendőrségen beszámolt a vele történtekről.
A vádirat szerint az elsőrendű vádlottra életfogytiglan tartó szabadságvesztést, míg a másodrendű vádlottra fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztést kérnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön