Városlista
2021. december 2, csütörtök - Melinda

Programok | Művészet

Advent első vasárnapján lesz a IX. Újszövetség Maraton a Vörösmarty Színházban

Nov. 28. Vas 08:00
| Fejér, Székesfehérvár

Advent első vasárnapján, november 28-án reggel 8 órától ismét megrendezik az Újszövetség Maratont, immár kilencedik alkalommal.

A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával Jézus életét idézik meg.

Kilencedik alkalommal rendezik meg a felolvasó maratont, ami  az FB-n is látható lesz!

A felolvasáson részt vesz Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, Spányi Antal katolikus megyéspüspök, Bencze András evangélikus lelkész és Berze János református lelkész.

A színpadon a felolvasások között a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI diákjai lépnek fel.

A felolvasásra szeretettel várják a nézőket is, a hatályos rendelkezések alapján a maszk használata kötelező. Azoknak, akik személyesen nem tudnak részt venni a rendezvényen, a IX. Újszövetség Maratont a színház élőben közvetíti facebook-oldalán is.

Tizenhárom órakor – a hagyományokhoz híven Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, valamint a katolikus, a református és az evangélikus egyház képviselői közösen gyújtják meg a színház adventi koszorúján az első gyertyát.

A felolvasásra még egy-két hely foglalható: további információ a Vörösmarty Színház előcsarnokában lévő jegyértékesítő pultnál, a 22/ 503-503-as telefonszámon, valamint a színház honlapján (www.vorosmartyszinhaz.hu).

 

szekesfehervar.hu

Fejér, Székesfehérvár