Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Programok | Fesztivál

Csatatéri sokadalommal kezdődik a 12. Honvédfesztivál szombaton a KEMPP-ben

Sze. 25. Szom - Sze, 29. Szer
| Fejér, Székesfehérvár

12. alkalommal rendezik meg a Honvédfesztivált a pákozd-sukorói csata 173. évfordulója alkalmából.

A fesztivál nyitónapján, szeptember 25-én, szombaton a Csatatéri sokadalom című programsorozatra várják a hazafias, honvédelmi hagyományok iránt érdeklődőket a KEMPP-ben.

Szeptember 28-án a sukorói református templomban rendezett megemlékezéssel, ökumenikus istentisztelettel, majd szeptember 29-én a szárazföldi haderő napjával és tiszteletadásokkal folytatódnak az események.

A XII. Honvédfesztivált hagyományosan a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely rendezi a pákozd-pátka-sukorói csata 173. évfordulója alkalmából. A fesztivál szeptember 25-én, szombaton Csatatéri sokadalommal kezdődik a KEMPP-ben, ahol katonai hagyományőrzők közreműködésével, korhű bemutatók során ismerkedhetnek meg a látogatók hazánk védelmének ezeréves történelmével, annak legfőbb eseményeivel.

Szeptember 27-én a fehérvári István Király Általános Iskolában szervezik meg az általános iskolások honvédelmi csapatversenyét, amely már 10 éves múltra tekint vissza. A vetélkedőn 5-8. osztályosokból álló, négyfős csapatok vehetnek részt, jelentkezni szeptember 21-ig, keddig lehet a hazafias@kempp.hu e-mail címen.

Szeptember 28-án a pákozdi Mészeg-hegyen számháborút rendeznek szimbolikusan 173 tanuló részvételével, majd 17.00 órától a Haditanács 173. évfordulóján, a sukorói Református templomban idézik fel az 1848. szeptemberi 28-i eseményt, és közösen emlékeznek a szabadságharc hőseire.

Szeptember 29-én a csata emléknapja ad alkalmat a tiszteletadásokra. 10 órától a KEMPP-ben emlékeznek Dr. Gyuricza Béla vezérezredesre, a Katonai Emlékpark megálmodójára, a HTBK Székesfehérvári Szervezetének alapító elnökére, majd 11 órakor ünnepi emlékezést és koszorúzást a tartanak a szabadságharc első csatája tiszteletére.

 

szekesfehervar.hu

Fejér, Székesfehérvár
Címkék: honvédség