Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Programok | Fesztivál

Január végéig lehet még jelentkezni a 2022-es Nyugdíjas Ki mit tud?-ra

Jan. 10. Hét - Jan, 31. Hét
| Fejér, Székesfehérvár

A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén ismét meghirdette hagyományos rendezvényét: a jövő évi Ki mit tud?-ra

 január végéig várják az érdeklődő Fejér megyei nyugdíjasok és nyugdíjas csoportok jelentkezését előadóművészeti, valamint képző-, ipar- és népművészeti kategóriában.

 

Részletek és jelentkezés ITT!

Mintegy három évtizedes hagyománya van már a megyében élő szépkorúakat megszólító rendezvénynek.

Minden esztendőben sokan jelentkeztek és vettek részt a jó hangulatú bemutatókon, amelyekről a résztvevőkben és a nézőkben egyaránt szép emlékek élnek, hiszen ezek az alkalmak sokszor új barátságok, kapcsolatok megszületésének is helyszínei voltak. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ idén ismét meghirdeti az eseményt, amelyre már lehet is nevezni, a határidő papír alapú jelentkezés esetén 2022. január 21., online pedig 2022. január 31-e.

A 2022-es Nyugdíjas Ki mit tud?-ra a korábbi évekhez hasonlóan nyugdíjasok és nyugdíjas csoportok jelentkezését várják, két kategóriában. Az előadóművészeti kategóriában énekes és hangszeres produkciókkal, vers- és prózamondással, színjátékkal, tánccal és általában bármely színpadon előadható műsorszámmal lehet nevezni. Az egyéni előadók maximum 5 perces, a csoportok pedig maximum 8 perces produkciókkal állhatnak színpadra. Az előválogatók helyszíne a Malom utcai Táncház, a három időpont: 2022. február 26., szombat; február 27., vasárnap és március 6., vasárnap – minden alkalommal 10.00 órakor kezdődik a program. A bemutatott produkciókat háromfős szakértő zsűri értékeli, bronz, ezüst, arany és kiemelt arany kategóriába sorolva azokat, majd javaslatot tesz a gála műsorába kerülő produkciókra. A gála helyszíne a Vörösmarty Színház, időpontja: 2022. március 13., vasárnap 15.00 óra.

A képző-, ipar- és népművészeti kategóriában bármely tárgyalkotó művészeti ágat képviselő alkotással lehet nevezni, amely lehet festmény, grafika, kisplasztika, hímzés, csipke, kerámia, fotó, ékszer stb. A kategóriába több darabból álló (maximum 3) alkotás is nevezhető (sorozat). A kiállításra szánt tárgyakat 2022. február 7-én, hétfőn és 8-án, kedden 9.00 órától 16.00 óráig lehet leadni a Táncházban (Malom utca 6.), ahol a jelentkezők jelezhetik igényüket a zsűrivel való konzultációra is, melyre február 18-án, pénteken lesz lehetőségük. A zsűri által kiállításra javasolt alkotásokból tárlatot rendeznek a Táncház aulájában, melynek megnyitója 2022. február 25-én, pénteken 15.00 órakor lesz. A tárlatot február 25. – március 7.  között lehet megtekinteni a Táncház nyitvatartási idejében.

A Nyugdíjas Ki mit tud? – 2022 programjára már lehet nevezni. A letölthető nevezési lapot ITT találják az érdeklődők, de személyesen is beszerezhetik az intézmény központjának portáján, felsővárosi, feketehegy-szárazréti és kisfaludi közösségi házaiban és a Barátság moziban is. A lapot beküldhetik e-mailben a pethes.adrienn@fehervariprogram.hu elektronikus levélcímre, leadhatják személyesen a Fürdő sori épület portáján vagy feladhatják postai úton is: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, 8000 Székesfehérvár, Fürdő sor 3. (a borítékra kérjük, írják rá: Nyugdíjas Ki mit tud? – 2022), de jelentkezni online is lehet a www.fehervariprogram.hu oldalon. Fontos, hogy a megmérettetésre az előadók és alkotók a fentiek közül csak egyféle módon jelentkezzenek.

A nevezési határidő papír alapon 2022. január 21., péntek, online pedig 2022. január 31., hétfő. Az egyéni jelentkezők 1 000 Ft-os, a csoportok 3 000 Ft-os nevezési díjának befizetési határideje 2022. február 3., csütörtök 16.00 óráig. A befizetés módjáról, idejéről és a Ki mit tud? további részleteiről az érdeklődők bővebb információt ITT találnak!ű

 

szekesfehervar.hu

Fejér, Székesfehérvár