Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Programok | Fesztivál

Katalin-nap Kati néninél - szombaton délután négykor lesz az ünnepség

Nov. 25. Szom
| Fejér, Székesfehérvár

Katalin-napi ünnepségre invitálják a fehérváriakat november 25-én, szombaton délután négy órára Kati néni szobrához, a Liszt Ferenc utcába.

A műsort a Tilinkó zenekar és néptáncosok szolgáltatják, az eseményhez illő harapnivalóról pedig a Hagyományos Piacokért Egyesület és a Fehérvári Polgárok Egyesülete gondoskodik.

A hagyományos eseményre érkezőket muzsikával, étellel, itallal várják, a Katalinokat pedig egy szál virággal köszönti Cser-Palkovics András polgármester és Földi Zoltán felsővárosi képviselő.

Kati néni szobra Székesfehérvár egyik legnépszerűbb nevezetessége. Ihletője Molnár Imréné Boda Katalin, a városi piac jellegzetes alakja volt, aki hosszú éveken át rótta a Felsőváros és a piac közötti utat a finom portékákkal, többek között a sült liba- és kacsafertályokkal megrakott kocsijával. Alakja ma éppúgy hozzátartozik Székesfehérvár múltjához, mint a jeles történelmi alakokat ábrázoló alkotások. A szobrot több mint két évtizede avatták fel, és a helyszín azóta minden november 25-én megtelik: az itt rendezett hangulatos Katalin-nap az elmúlt évtizedek alatt a város egyik legkedvesebb ünnepévé lett.

A vendégeket teával, forralt borral és harapnivalóval a Fehérvári Polgárok Egyesülete és a Hagyományos Piacokért Egyesület kínálja, és természetesen most is szól majd a zene, és lesz tánc is: a Tilinkó zenekar muzsikál, az Alba Regia Táncegyüttes Szenior csoportja mellé vendégegyüttesek – a Rőzse Néptáncegyüttes, a Sziget Néptánc Egyesület, valamint a Vasas Művészegyüttes Obsitos csoportja – is érkeznek a közös táncra.

 

szekesfehervar.hu

Fejér, Székesfehérvár