Városlista
2024. március 5, kedd - Adorján

Programok | Túra

Kiket örökké hazavárnak – imádságos megemlékezés és kültéri séta a doni hősök tiszteletére

Jan. 12. Csüt - Jan, 29. Vas
| Fejér, Székesfehérvár

A doni katasztrófa 80. évfordulójára emlékezünk idén. Január 12-én, csütörtökön 18.00 órakor imádságos tiszteletadás lesz Székesfehérváron, a Szent István-székesegyházban.

 Ezt követően január 13-29-e között megtapasztalást adó kültéri sétára várják a látogatókat a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen.

Az 1942-43-ban a Don menti harcokban hősi halált halt, megsebesült, illetve fogságba esett katonahősök és családjaik tiszteletére szerveznek imádságos megemlékezést január 12-én, csütörtökön 18.00 órától Székesfehérváron, a Szent István-székesegyházban.

A szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálja.

Ezt követően egy különleges programmal nyitja meg kapuit az új évben a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely a látogatók előtt. „Kiket örökké hazavárnak” mottóval megtapasztalást adó kültéri sétákat tartanak január 13-29. között, a program pénteki, szombati és vasárnapi napokon 10.00 és 16.00 óra között minden egész órában kezdődik. Az 1.000 forintos belépő tartalmazza a program díját, az Emlékpark kiállításainak megtekintését, a parkolási költséget, valamint a program végén egy pohár forró tea elfogyasztását a kávézóban. A sétán a nyugalom megzavarására alkalmas hanghatások érhetik a látogatókat, a részvételt 10 éves kor fölött javasolják.

Az érdeklődők a http://kempp.hu/hirek/277-emlekezzunk-a-doni-hosokre linken tudnak bejelentkezni, a belépőt a Látogató Központban lehet megvásárolni. Ezeken a napokon a KEMPP teljes területe kizárólag belépőjeggyel látogatható, az átmenő forgalom engedélyezett.

 

 

szekesfehervar.hu

 

 

Fejér, Székesfehérvár