Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Augusztus 10. 05:29, csütörtök | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

A két forduló óta veretlen Debrecent fogadjuk szombaton

A két forduló óta veretlen Debrecent fogadjuk szombaton

A Loki kispadján ismét Herczeg András ül, a csapat jelenleg a 11. helyen áll az OTP Bank Ligában.

Az Európa Liga zsúfolt programjába ezúttal egy hét szünetet iktatott be az UEFA, de a futball természetesen nem áll meg: szombaton este 20:30-as kezdettel a Vidi elmúlt tíz évének egyik legnagyobb riválisa, a DVSC látogat a Pancho Arénába.

A hétszeres bajnok, hatszoros kupagyőztes Debreceni VSC az előző idényben mindössze az utolsó fordulóban tudta biztosítani bennmaradását az élvonalban. A hajdúsági együttes végül a 8. helyen végzett az OTP Bank Ligában és a 2017-18-as évadot sem kezdte a legjobban, hiszen négy fordulót követően egyelőre csak két pontot gyűjtöttek és az utolsó előtti, 11. helyen állnak.

Jelenlegi mérlegük csalóka is lehet. A Mezőkövesd elleni 2-1-es vereség alkalmával csak egy 93. perces találattal maradtak alul, majd szoros, 1-0-s vereséget szenvedtek a Haladás otthonában, az elmúlt két körben pedig veretlenek tudtak maradni: a Pakson játszott 1-1-es döntetlen után a Ferencváros sem tudta legyőzni őket (0-0).

A nyáron néhány magyar játékos és számos légiós hagyta el a Lokit, így többek között Verpecz, Brkovics, Nagy Z., Danilovics, Osváth, Handzic, Feltscher és Szuk sem tagja a továbbiakban keretüknek. Az érkezők oldalán Nagy Sándor (Gyirmót), Tisza Tibor (Nyíregyháza), Sós Bence (Mezőkövesd) és Haris Tabakovic (Grasshoppers) neve szerepel. Kspadjukra az előző idény utolsó fordulója előtt ismét a korábbi sikeredző, a klubot 2009-ben a Bajnokok Ligája csoportkörébe is bejuttató Herczeg András ült le.

A transfermarkt.de szerint legértékesebb játékosuk 700 ezer euróval az egykori magyar válogatott Tőzsér Dániel, akit a 2016-17-es házi gólkirályuk, Holman Dávid követ. Keretük összértéke 6 millió euró, amely a 7. legmagasabb az NB I-ben. Jelenlegi csapatukból a Loki mezében bajnokin csak Ferenczi János és Könyves Norbert lőtt gólt a Vidinek.

  • A DVSC azon kevés gárdák közé tartozik, amelyek élvonalbeli bajnoki örökmérlege a Vidivel szemben pozitív - 30 győzelmükkel mellett mi csak 27-szer nyertünk. Hazai pályán már jobb a mérlegünk, hiszen 36 meccsen 21-szer kerekedtünk föléjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben