Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Augusztus 23. 17:38, szerda | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Az Európa-Liga csoportkörébe jutásért játszik a Videoton

Az Európa-Liga csoportkörébe jutásért játszik a Videoton

Holnap 20 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában a Videoton – Partizan Beograd visszavágó mérkőzés a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének play-off körében.

  • Az érdeklődés óriási, minden jegy elővételben elkelt, a klub és a szurkolók is felhívással fordultak a meccsre érkezőkhöz.

Belgrádban 0-0-ás döntetlent játszott a Partizan és a Videoton, ami azt jelenti, hogy ha a fehérváriak győznek csütörtökön, akkor történetük során második alkalommal bejutnak az Európa-Liga főtáblájára. Ez először és eddig utoljára öt éve sikerült. 2012-ben a Paulo Sousa vezette Vidi három selejtezőkörből is továbbjutva érte el a csoportkört. Most még több akadály volt a csapat útjában, mivel már az első körben játszania kellett.

A máltai Balzan FC és az észt Kalju ellen is papírforma volt a továbbjutás, utána azonban hatalmas bravúr következett, hiszen a Girondins Bordeaux ellen ment tovább Marko Nikolics csapata. A francia sztáregyüttes ellen idegenben 2-1-re kikapott a Vidi, a visszavágón pedig 1-0-ra győzött. Most tehát még kedvezőbb helyzetben vannak a piros-kékek, mert döntetlent értek el Belgrádban. A visszavágó csütörtök este nyolckor kezdődik, és a hatalmas érdeklődésre jellemző, hogy a jegyek már az első, belgrádi találkozó előtt elfogytak.

A várható nagy létszámú közönség és a mérkőzés kiemelt biztonsági szintje miatt a Pancho Arénába történő belépés a megszokottnál lassabb és körülményesebb lesz, akárcsak a parkolás Felcsúton. Ezzel kapcsolatban a Videoton közleményben fordult a mérkőzésre érkező nézőkhöz. Ebben többek között ez áll:

„A Videoton FC szeretné felhívni a kilátogatók figyelmét, hogy Felcsúton, a csákvári lehajtónál körforgalom építése miatt lassabb áthaladásra lehet számítani. A szigorú beléptetési procedúra miatt klubunk nem tudja garantálni a stadionba időben való bejutást közvetlenül a kezdő sípszó előtt érkező drukkereink számára, ezért felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a találkozó helyszínére, a Pancho Arénához célszerű 19 órára megérkezni.

A parkolási rend változása is megnövelheti a stadionba való bejutás megszokott idejét. A Puskás Ferenc utcában ezúttal nem lesz lehetőség a parkolásra, illetve a rendőrség a parkolást az Alcsútdoboz felől a stadionhoz vezető főút jobb oldalán nem engedélyezi. Az egyik alternatív megállási lehetőség a Faluház (8086 Felcsút, Fő utca 135.) parkolója, amely a stadiontól mintegy 10 percnyi sétára található. A mérkőzés kiemelt kockázati minősítése miatt a rendőri készültség a megszokotthoz képest fokozott lesz! Kérjük, hogy jegy nélkül senki ne induljon útnak, mivel a találkozóra minden jegy elkelt!”

Szintén felhívást intézett a meccsre kilátogatókhoz a Videoton legnagyobb szervezett szurkolói csoportja, a Red Blue Devils. Az ultrák, mint korábban több nagy rangadó előtt, most is látványos élőképpel szeretnék fokozni a hangulatot a találkozó előtt, ezzel kapcsolatban is kérik az összes néző együttműködését.

Közleményük:

  • „Tisztelt Szurkolótársaink! Csütörtök este fontos mérkőzés előtt áll a csapatunk. A Partizan csapatán keresztül vezet az út az újabb európai csoportkörbe. Tegyük meg közösen ezt a lépést a csapattal! Csoportunk egy élőképpel készül a mérkőzésre, amelynek elemeit a székeken találjátok majd. Ezeket majd a csapatok bevonulásakor az adott helyen kell majd használni! (ne vigyétek el máshova, ne kóboroljatok velük a székek között!) Továbbá ismét vegye fel mindenki a piros pólóját és a kék nadrágot!

    A látvány megvalósítása, valamint a telt ház, a nehézkes parkolás és bejutás miatt kérünk mindenkit, hogy a szokásosnál jóval korábban érkezzen meg a stadionba! (Kb. 19:30-ra legyen mindenki a szektorában!) Szurkoljuk ki hangosan a továbbjutást!”

A Videoton történelmét ismerők tudják, hogy a Partizan Beograd a harminckét éve UEFA-kupa döntőt játszó Videotonnak is ellenfele volt, akkor a nyolc közé jutásért találkoztak a csapatok. A Sóstói Stadionban 5-0-ra győzött a Vidi, megalapozva a továbbjutást. Ezúttal egyetlen góllal is elég lenne nyerni, ebben az esetben európai sztárcsapatokkal is találkozhatna a Vidi a csoportkörben. Amióta az európai labdarúgó szövetség megreformálta a hajdani UEFA-kupát, és Európa-liga néven rendezi, csak kétszer jutott magyar csapat a főtáblára: 2010-ben a Debrecen, 2012-ben pedig a Videoton. A fehérváriak tehát nagy siker kapujában állnak, hogy belépnek-e rajta, az csütörtök este nyolc órától kiderül. A mérkőzést az M4 sportcsatorna élőben közvetíti.

Az előző mérkőzéshez hasonlóan a szurkolók most is kivetítőn követhetik a mérkőzést a klub és a város közös szervezésében. Mindenkit várnak csütörtökön 20 órától a Petőfi parkban.

Emlékeztető

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni