Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Augusztus 25. 06:33, péntek | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Búcsú az Európa Ligától (videó)

Búcsú az Európa Ligától (videó)

Győzött a Partizan a Pancho Arénában. A belgrádi együttes a félidőben már 3-0-ra vezetett, a végén 4-0-ra győztek. Több mint 40 percet emberhátrányban játszott a Videoton.

Hatalmas várakozás előzte meg a Vidi - Partizan EL-rájátszás visszavágóját, a jegyek szinte azonnal elfogytak a találkozóra már a múlt hét elején. Telt ház és remek hangulat várta a csapatokat, a kezdőbe visszatért Suljic Asmir, aki eltiltása miatt az első mérkőzést kihagyta.

Vidi-helyzettel kezdődött az összecsapás, a 4. percben Nego lőhetett a tizenhatos sarkánál kicsit beljebbről, Stojkovic bravúrral hárította a jobb alsóba tartó labdát. Két perccel később, teljesen váratlanul megszerezték a vezetést a vendégek: Suljic veszített el egy labdát a Partizan-térfél közepén, ami után négy fekete-fehér játékos kontrázhatott, az akció végén Tawamba lőtt 15 méterről a jobb alsóba (0-1).

A következő 5 percben 3 gólt is szerezhettünk volna, de nem sikerült betalálni. Először Scsepovics lapos centerezését lőtte Lazovics a bal kapufa mellé, majd szintén Lazovics fejesét fogta Stojkovic, végül Henty lövése ment el a jobb alsó mellett. Henty és Stopira is távolról próbálkoztak sikertelenül, aztán a 24. percben megduplázta előnyét a Partizan: Djurdjevics lépett ki a védők között, Fiola lába fölött átpörgött a labda, a szerb támadó pedig ziccerben még egyet passzolt és jól találta meg az érkező Soumah-t, aki üres kapura nem hibázott (0-2).

A 27. percben Osztojics adott haza röviden, majd leterítette a mellette ziccerben kitörni készülő Suljicot. A teljesen egyértelműnek tűnő piros lap helyett Marriner csak a sárga lapot mutatta fel a védőnek. A szabadrúgást Lazovics a sorfalba lőtte. A 32. percben Radin távoli lövését ütötte ki Kovácsik. 3 perc múlva újabb gólnak örülhettek a vendégek: Jankovics futott el üresen a jobb oldalon, majd középre adott, ahol védőink között Djurdjevics bújt ki és háromgólosra növelte a szerb előnyt (0-3).

A félidő zárásaként Lazovics fejese hullott a hálóra, 0-3-s eredménnyel mentek az öltözőbe a csapatok.

A második játékrész borzasztóan kezdődött számunkra, Juhász Rolandot második sárga lappal kiállította az angol játékvezető, így 10 emberrel kellett volna 4 gólt szereznünk 40 perc alatt. A vendégek visszavettek a tempóból, mi pedig nem igazán tudtunk helyzetbe kerülni. A 60. percben Pátkai lövését védte Stojkovic, a másik oldalon Osztojics fejese kerülte el a kapunkat. A 74. percben Stopira lőtt jócskán fölé, majd a 82. percben és a 84. percben Djurdjevics pillanatai következtek. A harmadik Partizan-találatot jegyző támadó előbb kiszorított helyzetből a passz helyett választotta a lövést szerencsénkre, majd a ziccerét Kovácsik védte szépen. A 87. percben viszont már nem hibázott az előző szezon szerb gólkirálya, jobbal a rövid alsóba bombázott 13 méterről (0-4).

A továbbiakban nem változott az eredmény, a Partizan 4-0-ra győzött Felcsúton, így 4-0-s összesítéssel az Európa Liga csoportkörébe jutott. Mi legközelebb vasárnap lépünk pályára, amikor a Ferencvárost fogadjuk a Pancho Arénában.



Vigasztalódjunk az 1984-es Videoton-Partizan párharc képeivel. Szabó József és id. Horváth Gábor elevenítették fel a több mint 30 éves emlékeket, és beszéltek a mostani mérkőzés esélyeiről - természetesen még a párharc kezdete előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a