Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Augusztus 23. 18:05, szerda | Helyi önkormányzati
Forrás: vidi.hu

Teljesen lebontják, majd újraépítik a Sóstói Stadion főlelátóját

Teljesen lebontják, majd újraépítik a Sóstói Stadion főlelátóját

A székesfehérvári közgyűlés döntött, az új létesítmény 2018 júniusára lehet kész.

A Vidi utoljára 2015 decemberében, egy Paks elleni bajnokin lépett pályára a régi Sóstói Stadionban. Ezt követően elkezdődött a bontás, majd az építkezés, melyről a Videoton FC különböző médiafelületein rendszeresen beszámoltak.

A lelátók nagy részének szerkezete már áll a Sóstói Stadionban, de a 2003-ra elkészült főlelátó sorsáról augusztus 18-ig nem született döntés. A napokban azonban a székesfehérvári közgyűlés határozatot hozott arról, hogy ezt a lelátót is teljesen el kell bontani, az építkezés pedig várhatóan 2018 júniusában fejeződik be.

"Amikor a stadion áttervezése elkezdődött, akkor úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan része az épületnek, amit integrálni szeretnénk a stadionba. Senki nem számított arra, hogy egy 11 éves épület gyakorlatilag használhatatlan statikai állapotban van, azonban sajnos kiderült, hogy statikailag teljesen alkalmatlan a további használatra. (...)

A szakemberek sajnos kizárták, hogy a szerkezetet fel lehessen újítani, így az a döntés született, hogy biztonsági szempontból teljes egészében lebontjuk az épületrészt és megtörténik az újjáépítése. Az eredeti határideje a beruházásnak 2018 januárja volt, az új határidő pedig 2018 június vége lesz." - fogalmazott Cser-Palkovics András.

"Klubunkkal egyeztetve szeretnének a következő szezon utazási és bérletköltségeihez hozzájárulni és valamilyen kompenzációt biztosítani, hogy a meccseken minél többen szurkolhassanak a csapatnak" - tette hozzá a város polgármestere.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a tartószerkezetek állékonyságára és mindegyik, a vizsgálatra felkért szakértő az elbontást javasolta. Mint mondta, a stadion többi részének építése ütemterv szerint zajlik: elkészült a kilátó és a három lelátó konstrukciója jól halad.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni