Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Július 27. 08:43, csütörtök | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

A főpróba megvolt a Matmut Atlantique-ban (videó)

A főpróba megvolt a Matmut Atlantique-ban (videó)

Szerda délután a Bordeaux játékosai, este a Videoton labdarúgói foglalták el a stadion médiatermét és a gyepet.

Szerdán, 16:00 után a Matmut Atlantique Stadionban találkozott a sajtó képviselőivel a Girondins Bordeaux vezetőedzője, Jocelyn Gourvennec és egyik legismertebb játékosa, Jérémy Toulalan.

"Jól sikerült a felkészülésünk, négy edzőmeccset játszottunk, ezeket kivétel nélkül megnyertük, készen állunk a holnapi találkozóra! Egy ilyen párharcban mindig kicsit könnyebb annak a csapatnak, amelyik idegenben kezdhet, a sorsolás ebből a szempontból a Vidinek kedvezett, de ettől függetlenül a célunk természetesen a továbbjutás" - fogalmazott a 36-szoros francia válogatott középpályás, aki a nemzeti csapattal részt vett a 2008-as Eb-n és a 2010-es Vb-n is.

"Az elmúlt félévben sokat fejlődtünk, a célunk az volt, hogy nemzetközi szereplést érő helyen végezzünk, ez sikerült. Most pedig szeretnénk minél tovább eljutni az Európa Ligában. Ahogy Jérémy is említette, a felkészülésünk jól sikerült, a csapat védekezése rendben van" - mondta Jocelyn Gourvennec.

A házigazdák edzésének - a szokásoknak megfelelően - az első 15 perce volt nyilvános. A remekül előkészített pályán a bemelegítő köröket és néhány labdás gyakorlatot láthattunk.

Csapatunk 19:00 előtt érkezett meg a stadionba, majd Marko Nikolics vezetőedző és Loic Nego válaszolt az újságírók kérdéseire.

"Nem akarok túl sokat beszélni a meccs előtt, inkább a pályán szeretnénk megmutatni, hogy mit tudunk. A Bordeaux is a saját játékát akarja játszani, ahogy mi is, amelyik csapat jobban koncentrál és jobban használja ki a lehetőségeit, az fog örülni a végén. Bízom benne, hogy egy jó ritmusú találkozót játszunk majd, az időjárásra egyelőre nem lehet panaszunk" - reagált Marko Nikolics.

"Tiszteljük az ellenfelünket, a Bordeaux egy nagy klub, de ettől függetlenül meglepetésre készülünk. Boldog vagyok, hogy Franciaországban léphetek pályára, utoljára utánpótlás koromban játszottam a Giondins korosztályos együttese ellen. A családom is itt lesz a mérkőzésen, várom már az összecsapást" - mondta Loic Nego.

19.30-kor kezdődött a Vidi edzése, melyen már részt vett a sérülése után felépülő Fiola Attila és legújabb igazolásunk, Ezekiel Henty is. A játékosok a bemelegítés után néhány taktikai elemet és pontrúgás-variációt gyakoroltak.

Utazás, megérkezés, edzőmeccs
A csapat útja Sóstótól a Matmut Atlantique-ig:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.